KplusV houdt van…

… circulaire economie!

Mijn kijk op

14/02/2019

Een slecht bewaard geheim wellicht, maar we willen het toch nog een keer van de daken schreeuwen: KplusV houdt van circulair. Circulaire aanbestedingen en (markt)ontmoetingen waar de liefde van afspat. Omdat wij onze liefde niet onder stoelen of banken steken, delen we die graag met jou.

Circulaire bedrijfskleding

Veel organisaties hebben duurzame ambities en kijken daarbij vooral naar zichzelf. Maar duurzaamheid (en zeker circulariteit) is bij uitstek iets dat je samen organiseert. KplusV kijkt daarom met verschillende overheden naar het inkopen van circulaire bedrijfskleding. Specifiek naar hoe je als afnemer – aan het einde van de keten – de handschoen oppakt met de andere ketenpartners en zo samen tot een meer circulair product komt.

Dat heeft verschillende invalshoeken en handvatten opgeleverd. Die hebben we gebundeld in een visual die we graag met je delen. De visual bevat links naar tips, interviews en visies op het circulaire inkoopproces. Daarbij ligt de focus op het duurzaam inkopen van (bedrijfs)kleding. Maar vanzelfsprekend gelden vele tips en handvatten ook voor de circulaire inkoop van andere producten.

Open hier de visual.

Week van de Circulaire Economie

Precies één maand geleden vond de Week van de Circulaire Economie 2019 plaats. Wij hebben de Week van de Circulaire Economie aangegrepen om experts en professionals bij ons uit te nodigen en kennis te delen. Die kennis blijven we graag delen. Daarom vind je hier een deel van de kennis (presentaties) die we destijds gedeeld hebben met de aanwezigen. Bijvoorbeeld over:

Bovenstaande casussen zijn slechts twee recente voorbeelden van hoe wij ons inspannen om Nederland meer circulair te maken. Wil jij – of de organisatie waar je werkt – óók meer doen aan circulaire economie? Laat het ons dan weten. Graag delen wij ons kennis en gaan we met je in gesprek hoe je die ambitie vormgeeft in de praktijk.

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.