Circulaire economie, van idee naar uitvoering

Impact realiseren door circulair in te kopen

donderdag 17 januari, 12.30 - 16.15, Arnhem

Aanmelden

Evenement

17/01/2019

In Nederland gonst het van de circulaire ambities; het gevoel dat we ‘stappen moeten zetten richting circulariteit’. Aan goede wil en bedoelingen geen gebrek. Toch stokt het vaak bij de uitvoering. Voor veel overheden en bedrijven is circulair iets nieuws. We willen graag, maar weten nog niet hoe. KplusV helpt bij het maken van de vertaalslag van circulaire ambitie naar circulaire praktijk. Dat doen we onder meer door overheden te begeleiden bij het circulair inkopen van hun producten en/of diensten. Hieronder lees je een korte introductie van hoe wij dat doen. Op donderdagmiddag 17 januari vertellen we er nog veel meer over, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

De wereld waarin we werken en leven verandert, zo ook de wereld van het inkopen. Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, op een CO2-arme en circulaire wijze, wint steeds meer terrein. Ook bij overheden. De kennis en kunde rondom duurzame, innovatieve en circulaire ontwikkelingen ligt echter grotendeels (ook) bij de markt. Hoe krijgen overheden deze waardevolle kennis in huis? Hoe kunnen opdrachtgevers en aanbieders samen circulaire impact realiseren?  

In de workshop van 17 januari introduceren wij onze matrix met daarin drie perspectieven van innovatief en circulair inkopen. Het grootste verschil tussen de drie perspectieven ligt in de mate en wijze van samenwerking tussen overheid en markt. In de aanloop, bij de aanbesteding zelf en bij de uitvoering. Deze samenwerking is essentieel om wederzijds vertrouwen op te bouwen en is daarmee noodzakelijk voor het realiseren van het beste inkoopresultaat: een optimale functionaliteit, gekoppeld aan meervoudige maatschappelijke meerwaarde, zonder dat het onaanvaardbaar duur wordt. Tijdens de workshop leggen wij uit hoe dit er in de praktijk uitziet en gebruiken we de perspectievenmatrix om inzicht te bieden in hoe je zelf met circulair inkopen aan de slag kunt.

Aanmelden en meer informatie

Wilt je , tijdens de Week van de Circulaire Economie, de workshop circulair inkopen bijwonen? Meld je dan hier aan. Heb je nu al een dringende vraag? Neem dan contact op met Roos Imkamp. Zij vertelt er graag meer over.

Locatie Circulaire economie, van idee naar uitvoering

Westervoortsedijk 73, gebouw LB

Plan je route

'Mijn doel? Een symbiose tussen economie en natuur'

drs. Roos Imkamp

06-30 27 32 42

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.