Circulaire Economie, van idee naar uitvoering

Workshop Bouwen van circulaire (eco)systemen

donderdag 17 januari, 12.30 - 16.15, Arnhem

Aanmelden

Evenement

17/01/2019

In Nederland gonst het van de circulaire ambities; het gevoel dat we ‘stappen moeten zetten richting circulariteit’. Aan goede wil en bedoelingen geen gebrek. Toch stokt het vaak bij de uitvoering. Voor veel overheden en bedrijven is circulair iets nieuws. We willen graag, maar weten nog niet hoe. KplusV helpt bij het maken van de vertaalslag van circulaire ambitie naar circulaire praktijk. Dat doen we onder meer door het bouwen van circulaire regio’s (ecosystemen) en circulaire ketensamenwerking. KplusV heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan met het bouwen van ketensamenwerking, gericht op de circulaire principes. Hieronder lees je een korte introductie van hoe wij dat doen. Op donderdagmiddag 17 januari vertellen we er nog veel meer over, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Circulaire businesscase uit de praktijk

Kunnen we een businesscase ontwikkelen die gericht is op het verlengen van de levensduur van afgedankt witgoed en welke rol kunnen kringloopbedrijven hierin vervullen? Deze vraag werd KplusV voorgelegd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Bij kringloopbedrijven ziet men met lede ogen aan dat recycling van witgoed in de huidige productketen de voorkeur geniet boven ‘repair en reuse’. Daarnaast zien kringloopbedrijven het als een kans om afgedankt witgoed een kwalitatief hogere en langere levensduur te geven door middel van het uitvoeren van kleine reparaties door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tijdens deze workshop vertelt Bas Grol van KplusV iets over de manier waarop KplusV publieke en private organisaties helpt bij het opzetten van circulaire ecosystemen (regionale samenwerking) en circulaire businesscases. Ronald van de Heerik van BKN vertelt over de wens van kringloopbedrijven om witgoed langer in de roulatie te houden. Ook vertelt hij wat de rol is van de branchevereniging en hoe hij bij dit soort vraagstukken samenwerkt met de relevante stakeholders. Tot slot vragen we uw hulp om met ons mee te denken over potentiele kansen en uitdagingen bij het opzetten van ecosystemen en het (beter) sluiten van ketens.

Deze workshop bijwonen? Meld je aan!

Wil je, tijdens de Week van de Circulaire Economie, de workshop “Bouwen van circulaire (eco)systemen” bijwonen? Meld je dan hier aan. Heb je nu al een dringende vraag of wil je zelf een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Inge van der Vaart. Zij vertelt je er graag meer over.

Locatie Circulaire Economie, van idee naar uitvoering

Westervoortsedijk 73, gebouw LB

Plan je route

Ik wil iets toevoegen aan projecten met politieke en maatschappelijke relevantie

drs. Bas Grol

06-27 08 55 62

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.