Circulaire Economie, van idee naar uitvoering

Workshop duurzame bedrijfsvoering

donderdag 17 januari, 12.30 - 16.15, Arnhem

Aanmelden

Evenement

17/01/2019

In Nederland gonst het van de circulaire ambities; het gevoel dat we ‘stappen moeten zetten richting circulariteit’. Aan goede wil en bedoelingen geen gebrek. Toch stokt het vaak bij de uitvoering. Voor veel overheden en bedrijven is circulair iets nieuws. We willen graag, maar weten nog niet hoe. KplusV helpt bij het maken van de vertaalslag van circulaire ambitie naar circulaire praktijk. Dat doen we onder meer door organisaties te helpen met het verduurzamen van hun eigen bedrijfsvoering. Hieronder lees je een korte introductie van hoe wij dat doen. Op donderdagmiddag 17 januari vertellen we er nog veel meer over, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Duurzame bedrijfsvoering

Steeds meer organisaties willen maatschappelijke meerwaarde leveren. Circulaire producten of diensten leveren, de eigen CO2-footprint verminderen,  een goed doel steunen of bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten. Daarbij wordt steeds vaker transparantie van deze organisaties verwacht in jaarverslagen en rapportages. Zeker als het maatschappelijk geld betreft.

Om een organisatie toekomstbestendig te verduurzamen, is een strategie op duurzame bedrijfsvoering nodig, gedragen door de organisatie. Het moet uit het ‘kosten-denken’ treden en door medewerkers als intrinsiek ondersteund door het bestuur/directie ervaren worden, anders gaat men dit niet omarmen. Maar het risico bestaat, dat door een strategische aanpak de opgave ‘te veelomvattend’ wordt, waardoor iedere eerste stap bijna onmogelijk wordt. Want: hoe houd je het behapbaar voor de medewerkers? Waar begin je? Hoe wordt verduurzaming een kans en niet een extra probleem ‘terwijl het toch al zo druk is’.

Dus samenvattend: hoe verduurzaam je de bedrijfsvoering structureel, eenvoudig en positief?

In de workshop ‘verduurzamen bedrijfsvoering’ nemen wij je mee in onze visie op het verduurzamen van de bedrijfsvoering en wat hierin succesfactoren zijn. We geloven in een laagdrempelige aanpak die gebaseerd is drie centrale vragen:

  1. Wat is de opgave eigenlijk?
  2. Wat past bij de organisatie om te gaan doen?
  3. Hoe gaat de organisatie naar een duurzame bedrijfsvoering?

In onze aanpak maken we gebruik van drie belangrijke pijlers in de organisatie: structuur, cultuur en leiderschap. We meten wat we moeten weten, we leggen de energie bloot die al bij de medewerkers aanwezig is en we stippelen een route uit die gedragen wordt door zowel management als medewerker. Hoe we dat doen? Dat leggen we je graag uit tijdens de workshop ‘Verduurzamen bedrijfsvoering’!

Aanwezig zijn bij deze workshop? Meld je aan!

Wil je, tijdens de Week van de Circulaire Economie, de workshop ‘Verduurzamen bedrijfsvoering’ bijwonen? Meld je dan hier aan. Heb je nu al een dringende vraag? Neem dan contact op met Karlijn Bakker of Niels Ahsmann. Zij vertellen je er graag meer over.

Locatie Circulaire Economie, van idee naar uitvoering

Westervoortsedijk 73, gebouw LB

Plan je route

Met passie en daadkracht maak ik het verschil voor milieu- én mensgerelateerde thema's

Karlijn Bakker BSc

06-27 08 55 08

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.