Verdiepingstraject voor gemeente: met slimme financiering verduurzamen

Samenwerking tussen Rijkswaterstaat, KplusV en Buiten Organisatieadvies

Actueel nieuws

01/08/2016

Waarschijnlijk heb je als gemeente grote ambities en uitdagende doelstellingen op energie- en klimaatvlak. De vraag is dan: hoe realiseer je die? Een van de mogelijkheden: met slimme financiële instrumenten. Om dit effectief op te pakken, organiseert Rijkswaterstaat samen met adviesbureaus KplusV en Buiten Organisatieadvies het verdiepingstraject ‘Slimme financiering voor energie- en klimaatdoelen’.

In dit traject gaan we gezamenlijk aan de slag met casussen uit de eigen praktijk. Kansrijke projectideeën ontwikkelen we stap voor stap tot een haalbaar en financierbaar plan. We starten met een bijeenkomst waarin de succesverhalen uit ons land en de ontwikkeling en beoordeling van businesscases centraal staan. In twee verdiepende bijeenkomsten werken we vervolgens toe naar verschillende financiële oplossingen voor jouw gemeente. Bij al deze onderdelen betrekken we experts, zoals financiers, ontwikkelaars en RVO. Tijdens een slotbijeenkomst presenteren we de uitgewerkte casussen aan een panel met professionals, onder wie een klimaatambassadeur. Hierbij is ook je eigen wethouder uitgenodigd.

Van vastgoed tot gebouwde omgeving
Met de casussen richten we ons op drie thema’s:
1. Hoe zet je de financiële middelen van je gemeente en stakeholders slim in om de verduurzaming van je gemeentelijk vastgoed te versnellen?
2. Hoe ontwikkel je collectieve projecten om in de gebouwde omgeving grootschalige energiebesparing of -opwekking te verwezenlijken?
3. Hoe kun je met je eigen locaties duurzame energie opwekken uit bijvoorbeeld zon en biomassa?

Dit verdiepingstraject beslaat vier dagdelen in de weken 38, 42, 46 en 50. Exacte data en locaties zijn in overleg. Tussen de bijeenkomsten door werk je zelf aan je casussen en kun je ons bereiken met je vragen. Voor deelname vragen we een bijdrage van € 500,- (excl. btw).

Meer weten of aanmelden?
Stuur ons dan een mail: LKA@rws.nl. Er is plek voor tien deelnemers. Bij voldoende interesse bieden we in 2017 een nieuw traject aan.

Meer weten over slimme financiering voor verduurzaming? Bel of mail me eens

drs. Edwin Netjes

+31 6 27 08 55 01

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Betrokken adviseurs