Circulaire economie, van idee naar uitvoering

Alternatieve financiering voor circulaire initiatieven en startups

donderdag 17 januari, 12.30 - 16.15, Arnhem

Aanmelden

Evenement

17/01/2019

In Nederland gonst het van de circulaire ambities; het gevoel dat we ‘stappen moeten zetten richting circulariteit’. Aan goede wil en bedoelingen geen gebrek.

We zien steeds meer circulaire start-ups en initiatieven verschijnen. Helaas heeft nog niet iedereen het besef en de overtuiging dat duurzaam ondernemen gepaard kan gaan met groei en winstgevendheid. Het grootste knelpunt dat deze groep bij groei ervaart, is een gebrek aan financiering.

De meeste circulaire ondernemers onderschatten wat er allemaal komt kijken bij het aantrekken van financiering. Ze nemen er te weinig tijd voor, bereiden zich niet genoeg voor en starten te laat, waardoor ze niet de (financiële) middelen hebben om het hele proces goed af te ronden. Ook missen ondernemers simpelweg de kennis over de verschillende financieringsmogelijkheden. Waar van oudsher ondernemers naar de bank stapten om hun idee of plan te financieren, zien wij de laatste jaren de opkomst van alternatieve financieringsvormen. Succesverhalen rondom crowdfunding, informal investing of revolverende fondsen duiken op. Maar deze opmars kent ook haar keerzijde: er zijn steeds meer partijen waar ondernemers terechtkunt kunnen voor financiering, en dat maakt de kapitaalmarkt voor circulaire ondernemers een stuk minder transparant. Waar we vroeger nog met één financieringsbron een bedrijf kon bekostigen, zijn er nu vaak meerdere financiers nodig om de kapitaalbehoefte in te vullen. Deze vorm van financieren – pizzafinanciering – brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Deelnemen? Meld je aan!

Wil je, tijdens de Week van de Circulaire Economie, de workshop Hoe financier ik mijn circulaire onderneming bijwonen? Meld je dan hier aan. Heb je nu al een dringende vraag? Neem dan contact op met Renée Andela. Zij vertelt je er graag meer over.

Locatie Circulaire economie, van idee naar uitvoering

Westervoortsedijk 73, gebouw LB

Plan je route

Mijn missie? Ondernemers helpen hun droom én maatschappelijke impact te realiseren

Renée Andela, MSc

06-27 08 55 14

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.