De afvalketen in coronatijd

Herbezinnen en herpakken

In gesprek met

06/05/2020

De afvalketen heeft de afgelopen jaren een enorme transitieslag gemaakt om van afval naar grondstof te gaan (via de VANG-doelstellingen). Veel gemeenten zijn volop bezig met nadenken of al aan het uitvoeren om deze VANG doelstellingen te gaan halen. Nieuwe inzamelconcept worden uitgerold en de resultaten liegen er niet om. Het scheidingspercentage van huishoudelijk afval gaat omhoog en steeds vaker krijgt afval een 2de leven in een nieuw product. Goed voor de aarde, goed voor onze toekomst. Maar dan is er plotseling het Corona virus. Wordt de verduurzaming van de afvalketen nu verstoord door het Coronavirus?

Albert van Winden, adviseur bij KplusV, ging opzoek naar een antwoord daarop en interviewde zes deskundigen in de gehele afvalketen. Van verantwoordelijk wethouder tot inzamelaar, van directeur van een kringloopwinkel tot verwerker, van beleidsmedewerker ministerie Infrastructuur en Milieu tot de voorzitter van de branchevereniging NVRD.

Hier volgen de video’s van de zesdelige reeks.

Deel 1 – Addie Weenk, Ministerie van I&W

Afvalketen in coronatijd deel 1 – Addie Weenk, Ministerie van I&W

Deel 2 – Roy Bouten, gemeente Horst aan de Maas

Afvalketen in coronatijd deel 2 – Roy Bouten, gemeente Horst aan de Maas

Deel 3 – John Vernooij, Omrin

Afvalketen in coronatijd deel 3 – John Vernooij, Omrin

Deel 4 – Marcel van Goch, Opnieuw & Co

Afvalketen in coronatijd deel 4 – Marcel van Goch, Opnieuw & Co

Deel 5 – Mischa Langevoort, Twence

Afvalketen in coronatijd deel 5 – Mischa Langevoort, Twence

Deel 6 – Han Noten

Afvalketen in coronatijd deel 6 – Han Noten, scheidend NVRD-voorzitter

In zes korte interviews komen de grootste uitdagingen waar de afvalketen nu voor staat aan de orde. Steeds vanuit een nieuw perspectief. Gevraagd wordt naar de grootste uitdaging in deze tijd en hoe daarop te acteren.

Wekelijks publiceren we nieuwe delen uit deze reeks.

"Zonder willen, wordt kunnen nooit doen!"

drs. ing. Albert van Winden

06 143 076 49

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.