Duurzame gedragsverandering

Hoe kan de mensheid blijvend iets veranderen in de omgang met onze planeet? Hoe kunnen we zorgen voor: “Niet meer terug naar business as usual” “Ego economie wordt eco economie”, “Flatten the curve voor klimaatverandering”?

Kennis over ontwikkeling van gedrag helpt ons om gebruik van hernieuwbare energie, afvalbesparing en circulaire economie te stimuleren. Want, wanneer de focus op gedrag complementair is aan andere perspectieven die gebruikt worden om een duurzame leefomgeving te realiseren, zoals inhoudelijke, juridische, financiële en bestuurlijke, dan gaan we de duurzame transitie daadwerkelijk versnellen. Daarom onderzoeken en snappen we wat mensen drijft en ontwikkelen we interventies die mensen kunnen bewegen in een specifieke context.

Komen tot daadwerkelijke langdurige gedragsverandering is complex, subtiel en vereist doorzettingsvermogen. Starten vanuit de intrinsieke motivatie van mensen zonder het gekozen doelgedrag uit het oog verliezen biedt mogelijkheden. Kennis van de menselijke psychologie, de dagelijkse gang van zaken  en van beleid maken een systematische aanpak van beïnvloeding mogelijk.

Wat doet KplusV?

Om te komen tot een systematische ondersteuning ontwikkelt KplusV graag samen met jou een aanpak. Wij helpen je het gekozen vraagstuk te ontrafelen, doelgroepen in kaart te brengen, doelgedrag te bepalen en daarbij de bijbehorende interventie(s), gefocust op bewust en onbewust gedrag.

Wij bieden onderzoek & advies op diverse manieren:

  • Workshops: we nemen je mee in de algemene principes van gedragsverandering voor toepassing in jouw dagelijks werk. Dit kan eenmalige een algemene workshop betreffen, meerdere dagdelen, of een afgestemde inhouse training.
  • Begeleiden van het proces van gedragsverandering binnen de organisatie: 1 op 1 begeleiding bij duurzame bedrijfsvoering of inkoop.
  • Maatwerk voor specifieke beleidsontwikkeling, op basis van gedegen onderzoek, waar gedragsverandering een onderdeel van is.. Duurzame bedrijfsvoering, Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, zijn aanpakken die we uitvoeren voor provincies en gemeentes.

Webinar gedragsverandering terugkijken?

We nemen je in deze webinar mee in de theorie en praktijk van gedragsverandering. We laten je zien hoe motivatie essentieel is en diverse vormen kent, gericht op een duurzame leefomgeving. We geven je de ruimte om te verkennen hoe dit past bij jouw opgaven en dagelijkse gang van zaken. En bieden we handvatten vanuit voorbeelden op diverse thema’s (energie, afvalbesparing en circulaire economie).

Dit alles, zodat jij als professional perspectieven krijgt aangereikt om te handelen, aan te sluiten bij deze motivaties en de start van verandering te creëren.

Liever in gesprek verkennen wat de mogelijkheden zijn om gedragsverandering in te zetten? Neem contact op via l.nijskens@kplusv.nl

Betrokken adviseurs