Herman Wijffels Innovatie Event 2016: nagenieten

Innovatie, inspiratie en inzichten gegarandeerd

Actueel nieuws

04/11/2016

Vijftien jaar innovatiekracht. De rode draad van het Herman Wijffels Innovatie Event 2016 spatte bijna letterlijk van het programma af. Op donderdag 3 november was CineMec Nijmegen doordrenkt van innovatie, ondernemerschap, ontmoeting, kennis en inspiratie. Met als klapstuk: de uitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs. Gastheren de Rabobank en KplusV ontvingen ruim 500 bezoekers.  

“Een meer dan geslaagd event”, vat Hendrik van der Meulen HWI2016 samen. “Wat mij betreft klopte alles: het sterke programma, de bruisende sprekers, de veelbelovende innovaties, de mooie locatie, de inspirerende sfeer. Fantastisch om zo’n happening samen met de Rabobank tot een succes te maken.”

Op naar een volgend level
Dertien workshops zorgden op 3 november voor de aftrap van het evenement. Met thema’s als financiering, ondernemerschap, innovatie, sociale economie en duurzame economie. En georganiseerd door experts van KplusV en de Rabobank samen met een aantal succesvolle ondernemers. Sprekers als Prins Carlos de Bourbon de Parme (INSID), Joris Beckers (Picnic) en Wiebe Draijer (de Rabobank) namen vervolgens het HWI-stokje over.

Drie trotse winnaars
De climax was het moment waarop naamgever Herman Wijffels de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 uitreikte aan: Aqua-Terra Nova & Moor Filtertechniek (Food & Agri), Hersenz (Vitale gemeenschappen en zorg) en AquaBattery (Circulaire economie). Alle winnaars ontvangen € 20.000 plus vijf adviesdagen van KplusV, waarmee zij hun duurzame innovatie naar een volgend level kunnen brengen. “We zijn blij met deze erkenning en we zijn ontzettend trots op deze prijs. Hersenz biedt mensen een nieuw perspectief in hun leven en dicht de kloof in de zorgketen tussen een ziekenhuisopname, revalidatie en de chronische fase waarin mensen leren omgaan met de breuk in hun leven ten gevolge van hersenletsel”, vertelt de trotse Marianne van der Harten, een van de initiatiefnemers van Hersenz.

HWI2016 gemist?
Maar wel benieuwd naar alle inspiratie die voorbij is gekomen? Bekijk hieronder de filmimpressies. Of klik op een van onderstaande links.

 

Nog meer innovatieve, inspirerende inzichten? Weet me te vinden

drs. Hendrik van der Meulen

06-27 08 55 73

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.