KplusV enthousiast over start Mobility Innovation Center op IPKW

Onderwijs en bedrijfsleven werken samen aan duurzame mobiliteitsprojecten

Actueel nieuws

08/09/2017

Maandag 4 september 2017 is het Mobility Innovation Center (MIC) van start gegaan. Zo’n 120 studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werken hier in opdracht van verschillende bedrijven aan projecten op het gebied van duurzame mobiliteit. Het Mobility Innovation Center is gevestigd in het pand van Clean Mobility Center (CMC) op cleantech-bedrijventerrein Industriepark Kleefse Waard. KplusV is één van de initiatiefnemers van CMC.

De HAN-studenten van de opleidingen Automotive, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde worden begeleid door docenten van de HAN en specialisten van de opdrachtgevende bedrijven. Gedurende drie dagen per week werken zij aan zo’n 20 innovatieve mobiliteitsvraagstukken.

Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven
Het CMC is de motor achter het initiatief, vertelt directeur Marion Braams: “Het MIC verbindt het onderwijs en praktijkgerichte onderzoek van de HAN met de behoefte aan innovatie- en business-development van het bedrijfsleven. Dat is uniek en belangrijk: het brengt het bedrijfsleven dichter bij de werknemers van de toekomst. Ook zorgt het voor uitwisseling van kennis waardoor het onderwijs beter kan beter inspelen op de behoefte van het bedrijfsleven.” Deze opdracht sluit naadloos aan bij de campusgedachte van Industriepark Kleefse Waard: een cleantech-community vormen waarin bedrijven en onderwijs samenwerken en gezamenlijk de cleantech-industrie naar een hoger niveau tillen. De HAN stimuleert nieuwe hybride leeromgevingen, zoals dit Mobility Innovation Center via SEECE (het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise).

Locatie
Het Mobility Innovation Center is gevestigd in het voormalige gebouw van HyGear op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. In het gebouw zitten zowel het kantoor van het Clean Mobility Center als de projectruimtes en werkplekken voor de HAN-studenten.

Over het Clean Mobility Center
Het Clean Mobility Center is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid die zich richt op innovatieve oplossingen voor alle te verduurzamen vormen van vervoer. Zes founders – zijnde KplusV, Dekra, IPKW, CGI, DNV-GL en Allego – namen hiertoe het initiatief gedreven voor schonere, slimmere en veiligere mobiliteit. Het Clean Mobility Center wil het toonaangevend topcentrum in Europa zijn, waar kennis en kunde rond duurzame mobiliteit efficiënt gedeeld en ontwikkeld worden. De combinatie van deelnemende partijen, die samenwerken om te innoveren, maakt dit centrum uniek. Kijk voor meer informatie op cleanmobility.eu.

Over de HAN
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) verzorgt met ruim 3.600 medewerkers vanuit de campussen in Arnhem en Nijmegen voor ruim 34.000 studenten 80 bachelor- en masteropleidingen in de varianten voltijd, deeltijd en duaal. Daarnaast biedt de HAN associate degree-programma’s, cursussen en trainingen aan. Ook legt de HAN zich met onder andere lectoraten en centres of expertise toe op praktijkgericht onderzoek en kennisinnovatie.

Over Industriepark Kleefse Waard
Industriepark Kleefse Waard zit op het voormalige terrein van AkzoNobel uit 1941. Een prijswinnend bedrijventerrein dat duurzame energie-gerelateerde ondernemers huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. In een omgeving die vanuit bedrijfseconomisch perspectief en sociaal ondernemerschap interessant is, staat het ontmoeten van en samenwerken met innovatieve bedrijven centraal. Het gebied is sinds 2003 door Schipper Bosch getransformeerd tot een duurzaam en innovatief terrein voor cleantech bedrijven. De Arnhemse locatie van KplusV is hier ook gevestigd in gebouw LB.

Meer weten? Neem contact op met

drs. Erik Meiberg

06-27 08 55 30

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Betrokken adviseurs