Ochtendsessies duurzame inkoop – 28 jan, 6 feb en 7 feb

Duurzaam inkopen voor programma-managers en inkoopadviseurs

Evenement

01/10/2019

Het klimaatakkoord speelt een grote rol in politiek Den Haag. Thema’s als duurzaamheid, circulaire economie, klimaatadaptatie en (bescherming van) ecologie, waar het stikstofprobleem deel van uitmaakt, zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar wat kunnen overheden eigenlijk zelf rond alle duurzame ideeën en initiatieven? Zouden zij deze thema’s nadrukkelijk kunnen adresseren en zo hun Impact vergroten? Vragen die voor beleidsmakers, programmamanagers en inkoopadviseurs van belang zijn nu het klimaatakkoord zijn beslag krijgt.

Klimaatakkoord

In het klimaatakkoord staat het woord ‘inkoop’ 31 keer genoemd als aanjager van een duurzamere economie. Dat is niet zo gek aangezien het CBS onlangs nog publiceerde dat inkoop een duidelijke impact heeft op het klimaat en dus ook een positief effect kan hebben op duurzaamheid. 

Practice what you preach

Het klimaatakkoord zal een groot effect hebben op jouw werk, maar hoe zet je woorden en politieke ambitie om in actie? Wat heb je nodig om klaar te zijn voor de opgave van de reductie van broeikasgassen in 2030? Passen hier die duurzame ideeën en initiatieven bij? En wat heb je nodig om deze in te kopen?

KplusV, BCMP en Onlanders  hebben ruime ervaring met innovatieve aanbestedingsmethoden zoals BVP en Rapid Circular Contracting. Daarom hebben zij het initiatief genomen voor een onafhankelijk en open platform voor het delen van kennis over impactvol en duurzaam inkopen.

Het delen van kennis staat ook centraal in ochtendsessies die het platform organiseert in Utrecht, Wageningen en Zwolle over het klimaatakkoord en de bovenstaande vragen. Na een interactieve sessie, onder het genot van een kopje duurzame koffie of thee, weet jij hoe je met behulp van inkoop praktische invulling geeft aan het klimaatakkoord.

Op 28 januari, 6 en 7 februari organiseren wij een ochtendsessie om je kosteloos bij te praten over het klimaatakkoord. In een interactieve sessie van 9:00 tot 11.30 uur ben je bij en kan je aan de slag!

Locaties en data

We zijn op onderstaande momenten te gast in alle gevallen van 9.00 tot 11.30 uur bij:

  • 28 januari: Zwolle (Provinciehuis) 
  • 6 februari: ROC Rijn-IJssel (locatie vakschool Wageningen) 
  • 7 februari: de gemeente Utrecht (Stadskantoor) 

Ben je er ook bij? Meld je dan even aan via onderstaand formulier:

Locatie Ochtendsessies duurzame inkoop – 28 jan, 6 feb en 7 feb

Plan je route

'Mijn doel? Een symbiose tussen economie en natuur'

drs. Roos Imkamp

06-30 27 32 42

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.