Tips voor invoering van de Omgevingswet

Grijp de Omgevingswet aan om je werkprocessen te verbeteren

In gesprek met

12/08/2020

In deze reeks video’s vertellen Rico Grol en Lisette Sant je meer over hun aanpak over de invoering van de omgevingswet. Wil je onze tips over werkprocessen van de omgevingswet in één oogopslag bekijken? Download dan onze gratis infographic.

Video 1 – Aanpak invoering omgevingswet

We nemen je mee in de verandering van werkprocessen in jouw gemeente. Waarom de werkprocessen? De omgevingswet verandert de wijze waarop burgers en overheid communiceren en hoe de gemeente zichzelf organiseert. Dit is een complexe veranderopgave. Het beïnvloedt de structuur, de ondersteunende ICT, kennis en vaardigheden van medewerkers en de cultuur.

De VNG onderscheidt vijf processen met de meeste impact. In de volgende twee video’s vertellen Rico & Lisette hoe zij bij gemeenten werken aan twee verschillende werkprocessen. Het eerste werkproces is van verkennen en begeleiden van initiatieven. Het tweede werkproces gaat over het gedeelte van vergunningaanvraag tot vergunningverlening. 

Video 2 – vier tips hoe gemeenten zich kunnen voorbereiden op de omgevingswet

In deze tweede video geeft Lisette vier tips om je als gemeente voor te bereiden op de komst van de omgevingswet gericht op het werkproces van begeleiden en verkennen van initiatieven. Hierbij wordt gekeken naar het hele proces vanaf het moment dat een ondernemer of burger een initiatief kenbaar maakt aan een gemeente tot het moment dat de aanvraag wordt ingediend.   

 

Video 3 – vier tips hoe gemeenten het werkproces voor de invoering van de omgevingswet kunnen verbeteren

Daarin geeft hij 4 tips om het werkproces voor de invoering van de Omgevingswet te verbeteren. 

Heeft u vragen over de omgevingswet? Neem dan contact op met Lisette Sant

"Wanneer wij gezamenlijk de stip op de horizon bepalen, geloof ik dat alle mensen in beweging kunnen komen."

drs. Lisette Sant

06 13 77 38 09

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Betrokken adviseurs