MedtechPartners matcht al 10 jaar ondernemers met juiste partners

Lisanne Wiggers geeft kijkje in keuken van succesvolle innovatienetwerk

In gesprek met

14/06/2017

Als ondernemer in de medisch-technologische sector wil je vooruit. Maar dat kun je niet alleen. Helemaal niet als je met strenge wet- en regelgeving te maken hebt, en het gebruiksgemak en de gezondheidswinst van je innovatie moet bewijzen. Daarvoor heb je partners nodig. Die vind je bijvoorbeeld bij MedtechPartners, het platform dat al een decennium ondernemers en partners verbindt. Adviseur Joep Welschen geeft een kijkje achter de schermen.

Waarom is MedtechPartners ooit in het leven geroepen?
“De zoektocht van een ondernemer naar samenwerkingspartners kan lang zijn. Want welk bedrijf of welke organisatie sluit aan bij jouw wensenlijstje? Tien jaar geleden zagen we deze vraag groeien onder ondernemers die een medtech-innovatie ontwikkelen. De juiste match vinden met andere partijen was lastig: het telkens weer pitchen en presenteren van hun idee kostten veel tijd en energie. Dat is het moment waarop MedtechPartners werd geboren, onder de vleugels van KplusV. Het innovatienetwerk geeft ondernemers – letterlijk – een podium om al hun hulpvragen op te stellen. Van productontwikkeling en clinical trials tot health technology assessments. Een breed palet aan bedrijven is dan toehoorder: maakbedrijven, dienstverleners, financiers en ziekenhuizen. Oftewel: iedereen die kan helpen om van idee tot succesvol medtech-product te komen.”

Wat levert het op; voor zowel ondernemers als partners?
“Vier keer per jaar mogen vijf innovatieve ondernemers zich voorstellen aan ruim vijftig potentiële samenwerkingspartijen. Voor partners betekent dit niet alleen een eersterangs plek in het spotten van veelbelovende innovaties, maar ook de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling ervan. Als er een match ontstaat tussen een ondernemer en een partner, zorgen wij ervoor dat ze met elkaar in contact komen. Samen kunnen zij vervolgens ontdekken of de partner inderdaad de juiste expertise in huis heeft om de innovatie een boost te geven. Beide partijen hebben dus – dankzij deze MedtechMeetings – het vooruitzicht op new business.”

Een decennium MedtechPartners … wat heeft dat gebracht?
“In de eerste jaren hebben we vooral gezocht naar de perfecte balans. Hoeveel ondernemers bieden we het podium? En welke partners hebben zij nodig? We kennen inmiddels als geen ander de hulpvragen van medtech-ondernemers en weten dat we zo’n vijf ondernemers per meeting verder kunnen helpen. De teller staat nu op ruim 170 ondernemers die ieder met gemiddeld zeven matches naar huis gingen. Vooral productie-, engineering- en designbedrijven blijken in trek. Wat niet vreemd is in een netwerk dat zich focust op productontwikkeling.”

Nieuwsgierig?
Wil je als ondernemer op het podium van een MedtechMeeting terechtkomen? Of zie je de meerwaarde voor jouw bedrijf om je aan te sluiten als partner? Bel of mail me gerust: info@medtechpartners.nl of 06 – 21 533 793. Dan onderzoeken we samen of MedtechPartners jou de juiste kansen biedt.

Bezoek ook eens medtechpartners.nl of blader door de MedtechExpo, voor alle ins en outs over het platform en de ervaringen van deelnemers.

Als ondernemer of partner aanhaken bij MedtechPartners? Bel me eens

Joep Welschen

06-21 533 793

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.