Deel 2: Open innovatie; dus zó werkt het!

Biotoop als basis voor innovatie-ecosystemen

Whitepaper

27/10/2014

Open innovatie, co-creatie, business developers, innovatie-ecosystemen. Je hebt de woorden ongetwijfeld voorbij zien komen als je je met innovatie bezighoudt. Innovatie wordt gezien als dé sleutel voor een gezonde economische toekomst. Maar hoe krijg je grip op open innovatie en ecosystemen? Met de innovatie-biotoop!

In onze vorige whitepaper ‘Innoveren met resultaat‘ kon je lezen over het verschil in innovatiestructuren en hoe die structuren ervoor kunnen zorgen dat een kansrijke inventie een concrete innovatie wordt. De ontwikkeling van een technologisch idee en zijn omgeving (habitat) stond centraal. In onze tweede whitepaper:

  • vatten we de ontwikkeling van het idee en de ontwikkeling van zijn omgeving (habitat) kort samen;
  • geven we handen en voeten aan onze kennis over innovatiestructuren;
  • gaan we in op hoe het begrip ‘open innovatie’ praktisch kan worden ingevuld met een innovatie-biotoop als structuur;
  • vertellen we hoe een biotoop werkt: wie heeft welke rol en waarom;
  • laten we zien hoe meerdere biotopen samen de opstap naar een nieuw innovatie-ecosysteem kunnen vormen.

Krijg grip op open innovatie en ecosystemen! Lees het in onze whitepaper ‘Open innovatie: dus zó werkt het!’ Meer weten over het innovatie-ecosysteem en de praktische toepassing daarvan? Vraag er Joep Welschen naar. Hij gaat er graag met je over in gesprek.

Vul onderstaand formulier in en download direct onze whitepaper. 

Meer weten?
KplusV is marktleider in het bedenken, initiëren, opzetten en uitbouwen van regionale en thematische innovatienetwerken. Nieuwsgierig naar wat we voor je kunnen betekenen? Of wil je met je idee tot concrete innovatie komen? Neem dan contact op met onze adviseur Lennard Nellestein.

Deze whitepaper is onderdeel van een serie van drie. Lees ook:

"Mijn drijfveer? Het creëren van zowel economische waarde als maatschappelijke impact."

Joep Welschen

06-21 533 793

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.