Deel 3: Grip op innovatie-ecosystemen

Over managen van open innovatie via biotopen

Whitepaper

06/03/2015

Hoe breng je een innovatie-ecosysteem in kaart en krijg je er grip op? Via welke stappen optimaliseer je zo’n ecosysteem tot een goed werkend geheel waarbinnen innovaties versneld hun weg naar de markt vinden? Deze whitepaper loodst je door het vijfstappenplan om de biotopen te identificeren en met elkaar te verbinden: ons Ecosystem Canvas©.

De biotoop is de sleutel in het innovatie-ecosysteem. Door de biotoop als operationele module van het ecosysteem te zien, ontdek je waar in de bestaande initiatieven de doublures, potentiële synergieën en witte vlekken zitten. Door de witte vlekken in te vullen en de biotopen volgens een vijfstappenplan met elkaar te verbinden, ontstaat een innovatie-ecosysteem. In deze whitepaper behandelen we achtereenvolgens:

  • De habitat, biotoop en het ecosysteem in vogelvlucht.
  • Hoe breng je het innovatie-ecosysteem in beeld?
  • Wat zijn de succesfactoren voor de biotoop?
  • Hoe regisseer je de groei van een ecosysteem?

Vul onderstaand formulier in en download direct onze whitepaper.

Meer weten?
KplusV is marktleider in het bedenken, initiëren, opzetten en uitbouwen van regionale en thematische innovatienetwerken. Nieuwsgierig naar wat we voor je kunnen betekenen? Of wil je met je idee tot concrete innovatie komen? Neem dan contact op met Joep Welschen. Hij vertelt je graag meer.

Deze whitepaper is onderdeel van een serie van drie. Lees ook:

"Mijn drijfveer? Het creëren van zowel economische waarde als maatschappelijke impact."

Joep Welschen

06-21 533 793

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.