Digitale Werkplaats Amsterdam van start!

Subsidie digitale werkplaats nú beschikbaar

Actueel nieuws

27/02/2020

In Amsterdam is onlangs de MKB Digital Workspace (MDW) van start gegaan. De Digitale Werkplaats is opgezet met als doel MKB uit de metropoolregio Amsterdam (MRA) te matchen aan tech-studenten van diverse opleidingen binnen de VU, UvA en HvA.

Deze digitale werkplaats is opgestart vanuit een samenwerking van Amsterdam Center for Entrepeneurship (ACE), Rabobank, de Gemeente Amsterdam, het Ministerie voor Economische Zaken, de Provincie Noord-Holland en KplusV. De Digitale Werkplaats wil met studententeams digitalisering binnen het MKB (verder) stimuleren.  

Op 27 februari 2020 heeft het ministerie van Economische Zaken de subsidiemodule voor mkb-werkplaatsen gepubliceerd. De volledige regeling is hier te vinden.

Wat is een digitale werkplaats?

Een digitale werkplaats is een regionale samenwerking tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid, die er specifiek op gericht is om digitalisering in het MKB te versnellen. Ondernemers generen veel data, maar door een gebrek aan geld, kennis en tijd worden deze data niet of nauwelijks geanalyseerd. Daardoor blijft digitalisatie en dus de groei achter in het MKB. Onderwijsinstellingen brengen binnen een digitale werkplaats kennis over de huidige technieken en technologieën. MKB-bedrijven leren binnen de werkplaats van de aangesloten kennisinstellingen.

Digitale werkplaats Amsterdam

Bij de digitale werkplaats Amsterdam zijn op dit moment vier onderwijsinstellingen aangesloten: Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam en Mediacollege. Vanuit de instellingen worden groepen van studenten gevormd die aan de slag gaan met specifieke opdrachten van MKB-bedrijven. De studenten leren op deze manier direct hun kennis toe te passen in de praktijk en het MKB-bedrijf kan dankzij dit project een stap zetten in de digitalisering.

Rol van KplusV binnen Digitale werkplaats Amsterdam

KplusV is betrokken geweest bij de aanvraag voor Digital Workspace Amsterdam en is betrokken bij de uitvoering van het project. KplusV ondersteunt onder andere bij de samenwerking tussen het onderwijs en MKB, middels het opstellen van de specifieke opdracht en het begeleiden van studenten.  We organiseren daarnaast workshops en masterclasses voor MKB-bedrijven over digitalisering.

Ook aan de slag?

Kunnen we je helpen bij het opzetten of uitvoeren van een digitale werkplaats? Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar hoe we dit oppakken? Laat het ons weten en neem contact op met Marlies Hiemstra of Tom van de Schoot. We gaan graag met je in gesprek!

Een samenwerking, product of dienst van de grond krijgen; dat geeft mij energie

drs. Tom van de Schoot

06-27 08 55 11

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.