Digitale werkplaatsen landelijk van start

Amsterdams succes vindt navolging

Actueel nieuws

20/11/2020

Wat als het onderwijs – studenten – mkb-bedrijven helpen bij hun digitalisering? Dat is in een notendop het concept van Digitale Werkplaatsen. Vandaag, op 20 november, wordt dit concept landelijk uitgerold door Staatssecretaris Mona Keijzer.

De lancering is op vrijdag 20 november van 10.15 tot 11.15 uur live te volgen via deze link.

In februari schreven we al over de lancering van MKB Digital Workspace in Amsterdam. Als KplusV zijn we betrokken geweest bij het ontwikkelen van deze werkplaats en nu bij de uitvoering ervan. Concreet benutten we onze expertise om studenten en docenten te verbinden aan ondernemers. Enerzijds beschikken we over een groot netwerk van mkb-bedrijven met vragen en behoeften op het gebied van digitalisering. Anderzijds werken we samen met hbo- en mbo-instellingen aan betere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Digitale werkplaatsen vormen de brug tussen de noden van het onderwijs en het bedrijfsleven. 

Vanaf nu kunnen mkb-bedrijven in heel Nederland de samenwerking met studenten aangaan op het vlak van digitalisering. Dit gebeurt via Digitale Werkplaatsen door het hele land, waarin wordt gewerkt aan thema’s als online marketing en data-analyse. Deze Digitale Werkplaatsen faciliteren stuk voor stuk de samenwerking tussen studenten met de laatste kennis in hun vakgebied en mkb dat behoefte heeft aan die kennis. KplusV is bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse Digitale Werkplaatsen betrokken (geweest).

Wat is een digitale werkplaats?

Een digitale werkplaats is een regionale samenwerking tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid, die er specifiek op gericht is om digitalisering in het mkb te versnellen. Ondernemers hebben veel data, maar door een gebrek aan geld, kennis en tijd worden deze data niet of nauwelijks geanalyseerd. Daardoor blijft digitalisatie en dus de groei achter. Onderwijsinstellingen brengen binnen een digitale werkplaats kennis over de huidige technieken en technologieën. Mkb-bedrijven leren binnen de werkplaats van de aangesloten kennisinstellingen.

Doe je mee?

Digitale werkplaatsen worden regionaal uitgerold door overheden en bedrijfsleven. Is er in jouw regio behoefte aan digitalisering van het mkb en toepassing van de nieuwste inzichten op het gebied van digitalisering? Dan gaan we graag met je in gesprek over het opstarten van een digitale werkplaats.

Neem contact op met Marlies Hiemstra, Amber Passtoors of Tom van de Schoot en maak werk van digitalisering.

Een samenwerking, product of dienst van de grond krijgen; dat geeft mij energie

drs. Tom van de Schoot

06-27 08 55 11

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.