Nieuw en uniek aanbod voor start-ups: Generation-E

Kapitaal, kennis en netwerk voor veelbelovende start-ups in duurzame energie

Actueel nieuws

26/09/2016

Voor startende ondernemers met een baanbrekende oplossing in duurzame energie is er nu dé kans om hun oplossing om te zetten in succesvolle business. Een aantal gerenommeerde organisaties heeft de handen ineengeslagen en presenteert een uniek hoogwaardig incubatorprogramma onder de naam ‘Generation-E’. KplusV verzorgt het programmamanagement en speelt een belangrijke rol in de scouting en screening van proposities.

Generation-E staat voor de nieuwe generatie van meest veelbelovende energie-start-ups. Mensen die iets op gang brengen. De baanbrekers. Mensen die geloven in hun idee, in zichzelf en in een wereld die vrij is van fossiele brandstoffen. Mensen die hun ideeën kunnen activeren tot een commercieel succes.

Aanbod
Het vertalen van een veelbelovende innovatie naar commercieel succes is extreem moeilijk. Generation-E biedt op zijn thuisbasis Industriepark Kleefse Waard (IPKW, Arnhem) de allerbeste faciliteiten om doelgericht te werken naar een pilot, naar betalende klanten en naar vervolgfinanciering. Voor de start-up met toekomst is er een investering van € 200.000 beschikbaar naast achttien maanden intensieve begeleiding volgens een beproefd model van KIC InnoEnergy.

De founders, kennispartners en (vervolg)investeerders zijn vroegtijdig betrokken in een netwerk rondom Generation-E. Voor de ondernemer vraagt instappen een grote ambitie en een dito doorzettingsvermogen naast gedegen kennis van de markt en de technologie. Het beoogde eindproduct moet immers een duidelijk klantprobleem oplossen en zich onderscheiden van bestaande oplossingen in de markt.

Founders en kennispartners
De founders van het programma zijn Alliander, Arnhems Ondernemers Centrum, gemeente Arnhem, Industriepark Kleefse Waard, KIC InnoEnergy, KIEMT, PPM Oost en Rabobank Arnhem en omstreken. De kennispartners van het programma zijn DNV-GL, Dekra, Dirkzwager en Gloedcommunicatie. Zij geloven in duurzame en renderende energie en maken zich sterk voor nieuwe initiatieven en de juiste voedingsbodem.

Lancering
Dinsdag 4 oktober is Generation-E officieel geïntroduceerd op IPKW. Na een inspirerende presentatie van Hans Kouwenhoven (co-founder van ThermoSmart) konden high potentials kennismaken met het programma. Hun ambities zijn besproken en vervolggesprekken zijn ingepland. Een nieuwe kennismakingsronde staat gepland op maandag 24 oktober. Daarna kunnen start-ups zich tot uiterlijk woensdag 30 november aanmelden als deelnemer aan Generation-E.

Meer weten? 
Neem contact op met Erik Meiberg, programmamanager van Generation-E. Of bezoek de website www.generation-e.nl.

Meer weten over Generation-E? Ik vertel je er graag over

drs. Erik Meiberg

06-27 08 55 30

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Betrokken adviseurs