Nú maken we de toekomst

Stilstand zorgt voor versnelling

Mijn kijk op

30/03/2020

Tussen alle onzekerheid over het verloop en de gevolgen van de coronacrisis, is er ruimte voor vernieuwing. Het is ook bij uitstek het moment daarvoor. Dat geldt zeker ook voor onderwijsinstellingen die zich afvragen wat dit betekent voor de arbeidsmarkt waarvoor zij opleiden. Wij denken hier graag in mee.

Mooi, wat een crisis kan doen. De wereld staat op z’n kop en niets lijkt meer vanzelfsprekend. Het is alsof de tijd even stil staat. Alsof we in een film leven. Iedereen reageert op zijn of haar eigen manier op de situatie. Vanuit angst of verzet, met nuchterheid of recalcitrantie. De afgelopen dagen hoorde ik veel negatieve geluiden. Over de hamsterende supermarktbezoekers, de borrelaars die ondanks de oproep van Rutte het weekend toch hun zaterdagavond doorbrachten met veel gezelschap, de opportunisten die voor veel geld desinfecterende handgel of mondkapjes op internet verkopen. Veel geluiden die duiden op individualistisch en zelfs egoïstisch gedrag. Op sommige momenten lijkt de coronacrisis het slechtste in mensen naar boven te halen.

Goed dingen

Toch zie ik ook en voorál heel veel goede dingen om me heen. Er ontstaan talloze mooie initiatieven. Leraren en leraressen die alsnog overuren draaien om in enkele dagen leren op afstand op poten te zetten, platforms waar mensen zich massaal aanmelden om hardwerkende mensen met vitale beroepen te kunnen ondersteunen, kinderen die brieven schrijven naar ouderen om de vereenzaming een beetje tegen te gaan, grote en kleine bedrijven die hun diensten gratis aanbieden en IT’ers die een website bouwen om horeca-ondernemers te steunen. Ik zie jonge vakkenvullers in de supermarkt hard werken, trots en met een energie die ik normaal gesproken zelden zie bij deze doelgroep. Ze zijn hard nodig, dragen op dit moment een belangrijke steen bij aan de maatschappij. En dat voelen ze. Vitale beroepen krijgen eindelijk de waardering die ze verdienen. En er werd door het hele land geapplaudisseerd voor zorgprofessionals.

Iedereen wil helpen, bouwen, het juiste doen. En in een tijd van ‘opgelegde beperkingen’ lijkt het ook wel alsof er ineens heel veel kan. Oude, bestaande systemen en structuren waar een maand geleden nog amper beweging in te krijgen was, breken opeens open. Regels en bureaucratie moeten wijken voor versnelling en innovatieve oplossingen. In een tijd van ‘niet anders kunnen’, kan er ineens heel veel.

Verschil maken

Deze tijd vraagt om creatieve oplossingen. Om verbinding. Om net even dat stapje extra zetten voor elkaar. En dat lijkt te lukken. Bij KplusV geloven we altijd al in verschil zien, verschil maken. Juist in deze tijd maken wij graag het verschil en helpen we jou dat te zien. Met een team specialisten op het gebied onderwijsinnovatie zetten wij dan ook alles op alles om onderwijsinstellingen in deze tijd extra te ondersteunen bij de nieuwe uitdagingen waarvoor zij komen te staan. Samen komen we deze tijd goed door. En wie weet, met wat nieuwe creatieve oplossingen die ook na de crisis van waarde kunnen zijn.

Mijn drive? Onderwijsinstellingen helpen in beweging te komen voor leuk, relevant en toekomstbestendig onderwijs

Amber Passtoors, MSc

06-27 08 55 45

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.