Zwolle wil dé e-commerce-regio worden met structurele samenwerking

KplusV begeleidde de samenwerking

Actueel nieuws

24/06/2016

Vrijdag 24 juni was het zover: de start van een vierjarige samenwerking op het gebied van e-commerce tussen twintig e-commerce-bedrijven, vijf onderwijsinstellingen, Kennispoort Regio Zwolle, de provincie Overijssel en de twintig gemeenten van Regio Zwolle.

Van belang voor innovatie en groei
Deze partijen geloven dat ICT en e-commerce in het bijzonder erg belangrijk zijn voor het stimuleren van innovatie. De samenwerking kan de e-commerce-sector helpen goede talenten te vinden en zo verder te groeien. Focus ligt op de ontwikkeling van nieuwe kennis en het delen van bestaande kennis. Hoe? Door nieuwe talenten op te leiden en bestaande te trainen en in te zetten op e-commerce-projecten in de regio.

Werken aan koppeling onderwijs-bedrijfsleven
Als hét innovatienetwerk van de regio zal Kennispoort Regio Zwolle de groei van e-commerce faciliteren. Denk aan het stimuleren van de koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven en het organiseren van e-commerce-bijeenkomsten en -activiteiten. 

KplusV begeleidde samenwerking
KplusV heeft in meerdere regio’s gewerkt aan duurzame samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en bedrijfsleven. Voor dit samenwerkingsverband schreven we onder andere het businessplan, verzorgden we diverse subsidieaanvragen en begeleidden we in algemene zin de (door)ontwikkeling van de samenwerking.

Ook structureel samenwerken of meer weten?
Meer info over dit specifieke samenwerkingsverband? Bekijk het persbericht van Kennispoort Regio Zwolle. Meer weten over regionale samenwerking of het verbinden van onderwijs en bedrijfsleven? Neem contact op met Tom van de Schoot of Thomas Ticheloven.

Lees ook eens onze andere artikelen over samenwerking onderwijs en bedrijfsleven en het Regionaal Investeringsfonds mbo.

Ook structureel samenwerken? Wissel eens met me van gedachten

drs. Tom van de Schoot

06-27 08 55 11

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Onze opdrachtgevers

  • Kennispoort Regio Zwolle