Corporate venturing; interessante innovatiestrategie voor bedrijven

Brug tussen corporate en start-up of scale-up

Mijn kijk op

07/09/2016

De economie van vandaag de dag staat gelijk aan dynamiek en competitie. Wil je als bedrijf hierin overleven, dan is het slim om continu te innoveren. Alleen zo kun je je positie op de markt behouden of verbeteren, klanten blijven boeien en binden, en kosten besparen. Maar hoe zorg je nu voor die constante vernieuwing? Je kunt meerdere innovatiestrategieën inzetten, waaronder corporate venturing.

In de laatste decennia is het innovatielandschap flink veranderd. En dan vooral de manier waarop innovaties hun weg vinden naar de markt. Tot nu toe konden bedrijven een aantal strategieën toepassen om aan vernieuwende kennis te komen. Bijvoorbeeld door een eigen afdeling op te bouwen voor onderzoek en ontwikkeling. Maar ook door een strategische alliantie of joint venture aan te gaan met andere partijen. Of door een onderneming met succesvolle technologieën geheel over te nemen.

Directe verbinding met innovaties
Deze inmiddels gevestigde innovatiestrategieën hebben er sinds een aantal jaren een relatief jonge, maar snel groeiende ‘broer’ bij: corporate venturing. Hiermee sla je een brug tussen jouw bedrijf en start-ups of scale-ups. Het is een interessante optie voor beiden. Investeer je als corporate in een start-up of scale-up, dan verbind je je direct aan veelbelovende innovaties. De startende of groeiende onderneming aan de andere kant komt in contact met interessante partners en financiers.

Whitepaper geeft ins en outs
Wil je weten wat de toegevoegde waarde is van corporate venturing ten opzichte van de andere innovatiestrategieën? Ben je benieuwd wat de precieze sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zijn van corporate venturing? Of kun je handvatten gebruiken bij het opstarten en ontwikkelen van deze strategie?

Je leest er heel veel meer over in onze whitepaper ‘Corporate venturing: als bedrijf blijvend vernieuwen’.

Persoonlijk advies
Liever persoonlijk van gedachten wisselen over corporate venturing als innovatiestrategie voor jouw bedrijf? Schroom dan niet contact op te nemen met onze experts Martijn van Kooij en Dwayne van der Klugt. Zij weten voor welke uitdagingen corporates staan, kennen de werelden van start-ups en scale-ups, en kunnen vanuit hun fondservaring de juiste verbindingen leggen.

Corporate venturing als innovatiestrategie voor jouw bedrijf? Ik denk graag mee

Martijn van Kooij

06-51 84 66 60

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.