KplusV en platform voor crowdfunding Eureeca verbinden start-ups met financiers

Bundeling van netwerk en kennis maakt kapitaalmarkt transparanter

Actueel nieuws

18/10/2016

Zo veel mogelijk én zo goed mogelijk innovatieve bedrijven verbinden met investeerders. Dat is de missie van zowel KplusV als het internationale platform voor crowdfunding Eureeca. De twee partijen hebben onlangs de krachten gebundeld om deze missie een extra boost te geven en daarmee de markt van de alternatieve financiering transparanter te maken.

Vanuit kantoren in Dubai, London en Kuala Lumpur zet Eureeca zich in voor technologische start-ups met internationale ambities en groeipotentie uit het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Europa. Deze zomer heeft de crowdfunder zijn horizon verder verbreed en zich gevestigd in Nederland. Daarmee is de basis gelegd voor een continentale ‘hub’. Anders dan de meeste platforms voor crowdfunding organiseert Eureeca zijn financiering door de uitgifte van aandelen, en niet door middel van schulden.

Voorbestemd partnership
Dankzij de samenwerking tussen Eureeca en KplusV gaan meer ondernemingen en financiers elkaar vinden, aldus KplusV-adviseur Rick Mintjes. “Wij richten ons beide op schaalbare bedrijven die geld ophalen door aandelenuitgifte. De komende tijd brengen we onze uitgebreide netwerken van investeerders en ondernemers samen, waardoor het aantal matches zal toenemen. Het internationale karakter van deze krachtenbundeling zorgt er ook voor dat Nederlandse beleggers kunnen investeren in bijvoorbeeld een Maleisische start-up en andersom.”

De beide partijen wisselen niet alleen netwerk met elkaar uit, maar ook kennis en kunde. Volgens Chris Thomas, oprichter en CEO van Eureeca, kan zijn bedrijf hiermee de financieringskansen voor ondernemers nog sneller laten toenemen. “KplusV kent de alternatieve financieringsmarkt in Nederland zeer goed. Daardoor kan het adviesbureau de ondernemingen die zich verbinden aan ons platform, coachen en begeleiden. Op onze beurt brengen wij kennis in van de buitenlandse financieringsmarkt, waarmee KplusV is geholpen. Van deze samenwerking wisten we direct na onze kennismaking dat die er moest komen. Het stelt ons beide in staat om het Nederlandse én Europese start-up-ecosysteem verder te ontwikkelen.”

Meer weten?
Benieuwd hoe het partnerschap van KplusV en Eureeca er precies uitziet en zich ontwikkelt? Onze adviseur Rick Mintjes vertelt je er graag meer over.

Lees ook eens onze eerdere publicatie ‘Hoe vind je als ondernemer juiste alternatieve financiering?’.

Meer weten over onze samenwerking met Eureeca? Bel of mail me eens

Renée Andela, MSc

06-27 08 55 14

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.