Ready To Scale: nieuw programma dat start-ups en scale-ups helpt te groeien

Krachtenbundeling tussen ACE Venture Lab, THE SUN en KplusV

Actueel nieuws

08/06/2017

Start-ups en scale-ups zijn van grote toegevoegde waarde voor de economie, maar alléén als zij hun groeiambities realiseren. Om hen daarbij te ondersteunen, hebben Amsterdam Center for Entrepreneurship Venture Lab, THE Start-Up Network en KplusV het nieuwe programma Ready to Scale opgezet. We helpen innovatieve bedrijven bij hun grootste groeiuitdaging: het aantrekken van financiering.

Ready to Scale is er speciaal voor innovatieve mkb-ondernemers uit Noord-Holland en Flevoland. De komende vier jaar werken we samen met hen aan het opschalen van hun bedrijf. Vanuit ACE Venture Lab en THE SUN – in samenwerking met StartupAmsterdam – stromen tweehonderd mkb’ers het programma in. KplusV zet zich vervolgens in voor het ‘investment ready’ maken van deze ondernemers, zodat zij in staat zijn groeifinanciering te verwerven. Daarmee kunnen zij snel groeien en zo werkgelegenheid in de regio creëren en het start-up- en scale-up-ecosysteem verder versterken.

Transparantere kapitaalmarkt
Voor de ontwikkeling van Ready to Scale hebben we gebruikgemaakt van ons Ecosystem Canvas©. Met deze aanpak bepaalden we welke behoeftes er zijn bij innovatieve ondernemingen in Noord-Holland en Flevoland. We ontdekten dat veel bedrijven niet weten welke financieringsbronnen er zijn. Niet alleen omdat de kapitaalmarkt ondoorzichtig is, maar ook omdat de mkb’ers vaak niet investeringsklaar zijn. Daarom stellen we nu een financieringsdatabase samen, die hen inzicht geeft in de verschillende mogelijkheden. En we verschaffen hen toegang tot meerdere media met tips en tricks van financiers.

Route naar investment readiness
Als ondernemers hebben uitgezocht welke financieringsbronnen zij willen aanboren, begeleiden we hen naar investment readiness. Door met elkaar het Investment Readiness Canvas© in te vullen, zien we welke delen van de onderneming extra aandacht nodig hebben. Aan deze aandachtspunten koppelen we een van onze adviseurs of een partner, die helpt de uitdagingen richting financiering te tackelen. Daarnaast introduceren we de mkb’ers in ons uitgebreide netwerk van financiers.

Meer weten?
Benieuwd naar de precieze kansen van Ready to Scale voor jouw bedrijf? Wissel dan eens van gedachten met onze adviseurs Dwayne van der Klugt, Michiel Strijland of Tom van de Schoot.

En hou vooral ook de website van Ready to Scale in gaten.

Als start-up of scale-up de kansen van Ready2Scale pakken? Bel me eens

Dwayne van der Klugt, MSc

06-27 08 55 94

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.