Corporate venturing: als bedrijf blijvend vernieuwen

Innovatiestrategie slaat brug tussen corporate en start-up

Whitepaper

13/09/2016

De economie van vandaag de dag is competitief en dynamisch. Als bedrijven hierin willen overleven, zullen zij continu moeten vernieuwen. Zodat zij hun positie op de markt behouden of verbeteren, klanten blijven boeien en binden, kosten besparen en groei realiseren. Maar hoe zorg je voor die voortdurende innovatie? Bijvoorbeeld met corporate venturing.

Corporate venturing is een relatief jonge, maar snel groeiende innovatiestrategie. Hiermee sla je een brug tussen jouw bedrijf en start-ups of scale-ups. Een interessante optie voor beide partijen. Wil je weten wat de toegevoegde waarde is van corporate venturing ten opzichte van de andere innovatiestrategieën? Ben je benieuwd wat de precieze sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zijn van corporate venturing? Of kun je handvatten gebruiken bij het opstarten en ontwikkelen van deze strategie? Blader dan eens door onze whitepaper met deze inhoud:

  • Verschillende innovatiestrategieën vergeleken
  • Historie en SWOT van corporate venturing
  • Corporate venturing kent drie modellen
  • Thema’s bij inrichting van corporate venturing-unit
  • Onze aanpak en ervaring

Vul dit formulier in en download daarna onze whitepaper:

  • naam@organisatie.nl
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Meer weten?
Liever persoonlijk van gedachten wisselen over corporate venturing als innovatiestrategie voor jouw bedrijf? Schroom dan niet contact op te nemen met onze experts Martijn van Kooij en Dwayne van der Klugt. Zij weten voor welke uitdagingen corporates staan, kennen de werelden van start-ups en scale-ups, en kunnen vanuit hun fondservaring de juiste verbindingen leggen.

Corporate venturing als innovatiestrategie voor jouw bedrijf? Ik denk graag mee

Martijn van Kooij

06-51 84 66 60

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.