Money Meets Impact Ideas

Een platform dat impactondernemers en impactinvesteerders verbindt

Actueel nieuws

26/09/2019

Investeren om van geld nog meer geld te maken, is een beproefd concept. Rabobank en KplusV brengen dat al jaren in de praktijk met Money Meets Ideas. Hierbij worden innovatieve en snel groeiende bedrijven gekoppeld aan klanten van Rabobank Private Banking, die hun geld slim willen investeren. Aan dit succesvolle concept wordt nu een nieuwe dimensie toegevoegd: maatschappelijke impact. Met Money Meets Impact Ideas wordt een platform geboden aan ondernemers en investeerders die maatschappelijk rendement minstens zo belangrijk vinden als financieel rendement.

Het aantal social enterprises in Nederland stijgt. Deze sociale bedrijven combineren een solide businesscase – noodzakelijk om bestaansrecht te hebben als bedrijf – met een expliciete maatschappelijk doelstelling. Bijvoorbeeld een die aansluit bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Zoals bij elke groeiende onderneming, is die groei niet vanzelfsprekend. Hiervoor is (risico)kapitaal nodig. Money Meets Impact Ideas brengt informal investors met oog voor maatschappelijk rendement en veelbelovende social enterprises bij elkaar.

Tot op heden organiseerden Rabobank en KplusV al verschillende bijeenkomsten waarin meer dan tien ondernemers hun financieringsvraag presenteerden aan een groep impactinvesteerders. Eén van hun was Stefan Baeke van Yespers:

“Voor ons is het vinden van het juiste type investeerder heel erg belangrijk. Wij gaan ook voor financieel rendement, maar wel via maatschappelijke impact. Dat is een volgorde waarin ook een investeerder zich moet kunnen vinden. Wij zijn ervan overtuigd dat, als je positieve maatschappelijke impact realiseert, je uiteindelijk ook prima financieel rendement genereert. Je bent immers relevant. Niet alleen met een product, maar juist met je bijdrage aan de maatschappij.”

Hieronder vind je een overzicht van data van Money Meets Impact Ideas bijeenkomsten in 2019:

  • 20 november, Rotterdam

Deelnemen als ondernemer aan Money Meets Impact Ideas?

Weet jij of ben jij een impact ondernemer die op zoek is naar financiering? Stuur ons je pitch of businessplan.

Meer weten?

Benieuwd naar alle details van Money Meets Impact Ideas? Renée vertelt je er graag meer over.

Mijn missie? Ondernemers helpen hun droom én maatschappelijke impact te realiseren

Renée Andela, MSc

06-27 08 55 14

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Onze opdrachtgevers

  • Rabobank

Onze ecosystemen

KplusV bedenkt, initieert, bouwt en ontwikkelt ecosystemen. Onze rol is daardoor heel divers. Van projectmanager en beheerder tot adviseur en uitvoerder.