Plasmacure vindt financiering via Money Meets Ideas

Innovatieve elektronische pleister vindt kapitaal via het platform

Actueel nieuws

01/10/2018

Medisch bedrijf Plasmacure heeft via het Informal Investing platform Money Meets Ideas van de Rabobank en KplusV financiering opgehaald. Een consortium van investeerders heeft gezamenlijk geïnvesteerd in de onderneming. De investering wordt gebruikt om CE-markering te realiseren en het product naar de markt te brengen.

Elektronische pleister op basis van plasma

Plasmacure ontwikkelt een elektronische pleister die langdurige en niet-helende wonden sneller en beter laat genezen. De elektronische pleister doodt bacteriën en heeft een gunstig effect op de celdeling en de bloedcirculatie. Deze drie factoren zorgen voor snellere wondgenezing. Bovendien liggen de kosten van deze elektronische pleister 80 procent lager dan bestaande wondbehandelmethoden. Ook is het pijnloos en snel.

Themabijeenkomst Medische Technologie

De interesse van diverse investeerders werd onder andere gewekt tijdens een themabijeenkomst Medische Technologie van Money Meets Ideas in Enschede, in het najaar van 2017. Tijdens deze bijeenkomst presenteerde Plasmacure hun product. Na een verkenning van de onderneming zijn een aantal investeerders gezamenlijk tot participatie overgegaan. De investeerders maken deel uit van een consortium van meerdere partijen (Oost NL en NextGen Ventures) die allen gezamenlijk investeren in Plasmacure.

Bas Zeper Founder & Director Plasmacure: “Wij hebben een aantal keren onze casus gepresenteerd op Money Meets Ideas en waren aangenaam verrast met de grote en enthousiaste response vanuit de particuliere investeerders. In de vele gesprekken die volgden hebben we elkaar gevonden. Er heeft zich een sterke groep gevormd die – samen met de andere investeerders – investeert in Plasmacure. We hebben een serie A ronde weten op te halen, en dat was zonder Money Meets Ideas niet gelukt.”

 Over Money Meets Ideas

De Rabobank en KplusV organiseren jaarlijks diverse bijeenkomsten onder de naam Money Meets Ideas waarbij startende en snelgroeiende jonge innovatieve ondernemingen met een kapitaalbehoefte tussen 100.000 euro – 1,5 miljoen euro zich mogen presenteren aan vermogende particuliere investeerders uit de achterban van Rabobank Private Banking. KplusV beoordeelt en selecteert in overleg met informal investors de ondernemers die in aanmerking willen komen voor presentatie op één van de bijeenkomsten.

Martin Landkroon, Manager Private Banking Rabobank Enschede-Haaksbergen en gastheer Money Meets Ideas Medische Technologie 16 november 2017: “Start-ups zijn belangrijk voor de economie. Het geeft de noodzakelijke dynamiek. De Rabobank biedt graag haar klanten de mogelijkheid om als informal op te treden.  Zo ook op 16 oktober 2018. Dan zullen 50 informals maar liefst 5 startups uit de AgriFoodTech ontmoeten in de Grolsch-brouwerij in Enschede.”

Ben je ondernemer met een (innovatief) plan en op zoek naar investeerders? Laat het ons dan weten. Mail ons of neem direct contact op met Rick.

 

 

Mijn missie? Ondernemers helpen hun droom én maatschappelijke impact te realiseren

Renée Andela, MSc

06-27 08 55 14

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Onze opdrachtgevers

  • Rabobank