MKB-deals aanjager lokale bedrijfsleven

Tweede ronde open voor aanvragen

Actueel nieuws

02/07/2020

Middels regionale MKB-deals ondersteunt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) het bedrijfsleven in de regio. Voor de eerste negen deals zijn de contracten inmiddels getekend door Staatssecretaris Mona Keijzer en de betrokken lokale bestuurders. KplusV is betrokken bij drie van de negen deals uit de eerste ronde. De tweede ronde is nu open.

De drie miljoen euro verbonden aan deze eerste ronde van deals wordt ingezet voor het toekomstbestendig maken van het MKB. Specifiek op het gebied van kennis, innovatie en netwerken. Regio en Rijksoverheid slaan de handen ineen en bieden maatwerk aan lokaal MKB. Regio’s dienen zelf een aanvraag te doen, op basis van de specifieke behoeften van het regionale MKB.

Tweede ronde open tot 11 september
Tot en met 11 september 2020 kunnen regionale overheden een project of experiment indienen voor de tweede ronde van de MKB-deals. Inhoudelijk kunnen deze voorstellen betrekking hebben op tal van onderwerpen die bijdragen aan het brede MKB. In ieder geval moet er aansluiting worden gezocht bij het MKB-Actieplan van EZK. Alle voorwaarden voor het indienen van een aanvraag van de tweede ronde van de MKB-deals zijn te vinden op de website van de RVO.

Aanvraag indienen?
KplusV ondersteunt overheden bij regionale stimuleringsprogramma’s, groeiversnelling en financiering van MKB in diverse levensfasen. Zo hebben wij de aanvragen van de MKB-deals van de volgende regio’s ondersteund:

  • Achterhoek, ‘Samen d’ran – verhoging van de Achterhoekse arbeidsproductiviteit’
  • Drenthe, ‘Samen naar een sterker, slimmer en groener MKB’
  • Overijssel, ‘Family Next’

Wil je ook met ons in gesprek over het aanjagen van het lokale MKB? Laat het ons weten en vul hieronder je gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn ambitie? Ondernemers met een goed plan helpen aan de juiste financiering

drs. Edwin Netjes

06-27 08 55 01

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Onze opdrachtgevers

  • Regio Achterhoek
  • Provincie Overijssel
  • Provincie Drenthe