Revolverend fonds provincie Gelderland

Zo doen we dat

09/07/2015

Provincie Gelderland nam KplusV in de arm als projectleider revolverende middelen. Doel van het project was om – daar waar mogelijk – de financiële instrumenten van de provincie revolverend te maken om zo de middelen effectiever in te zetten op de diverse beleidsdoelen.

Voor de coalitieperiode 2012 – 2016 stelt de provincie 100 miljoen extra aan revolverende middelen beschikbaar bovenop de bestaande programma’s. Daarbij zet de provincie in op de volgende beleidsterreinen:

  1. Innovatie: food & health
  2. Energietransitie
  3. Breedband
  4. Cultuur en cultuurhistorie

Provincie Gelderland heeft KplusV gevraagd om voor de beleidsterreinen Innovatie en een deel van het beleidsterrein Energietransitie de inzet van revolverende fondsen uit te werken. Daarbij gaat het om onder meer beleidsanalyse, vormgeving van de fondsen, sturing en toezicht op de fondsen, (politieke) verantwoording en rapportage.

De kracht van KplusV
Als het gaat om revolverende fondsen is KplusV sterk op de volgende punten:

  • Expertise: adviseurs van KplusV zijn inhoudelijk thuis op het gebied van revolving funds. Met onder andere een duidelijke visie, financiële kennis, expertise rond de planvorming, structurering en opzet van een fonds, fondsmanagement, scouting en screening van ondernemingen, etc.
  • Complementaire team: KplusV heeft adviseurs met kennis van alle facetten van de overheid en adviseurs met kennis van ondernemerschap, innovatie en investeren in bedrijven.
  • Analytisch en pragmatisch: KplusV voert niet alleen diverse onderzoeken uit of werkt de strategie en plannen uit, maar kan ook ondersteunen in de uitvoering van een fonds.
  • Track record: KplusV heeft jarenlange ervaring met het succesvolle revolverende fonds EMT Radar. Behalve provincie Gelderland adviseerde KplusV ook provincie Overijssel bij de opzet van een Revolverend Fonds.

 

Download ook de whitepaper Revolverende Fondsen met daarin onze analyse, visie, valkuilen en kansen, strategieën, stappenplan, beheersplan en praktijkvoorbeelden.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Netjes of Bart Blokhuis.

Meer weten over revolverende fondsen? Neem contact op met

drs. Edwin Netjes

+31 6 27 08 55 01

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.