Move2Social: versneller van sociaal ondernemerschap

Hulp nodig bij sociaal ondernemen? Move2Social is hét programma dat maatwerk en praktische ondersteuning bij sociaal ondernemerschap. Lees meer.

In onze maatschappij is altijd voldoende ruimte voor verbetering. Sociaal ondernemerschap is een prachtige manier om maatschappelijke problemen aan te pakken. Problemen rondom klimaat, sociale samenhang, werkgelegenheid en duurzaamheid, bijvoorbeeld. Ideeën genoeg om verschil te maken. Maar hoe maak je dan daadwerkelijk verschil? Hoe worden deze ondernemers daadwerkelijk succesvol? Move2Social werkt als een versneller. Een innovatief, sociaal idee wordt omgezet naar een goed lopend bedrijf.

Hoe werkt Move2Social?

Binnen Move2Social ondersteunen wij sociaal ondernemers bij drie kritische succesfactoren:

1. Toegang tot kapitaal
2. Het speelveld doorzien
3. Professionalisering van de bedrijfsvoering

Samen met betrokken regionale partners uit bedrijfsleven, onderwijs en de overheid organiseren we een ‘wasstraat’. Een wasstraat waar idee, onderneming en bedrijf doorheen gaan. Het resultaat? Stevige businessplannen, opgehaalde financiering en een boost voor sociaal ondernemerschap in de regio. Meer weten over hoe Move2Social werkt?

Download hier de infographic sociaal ondernemen.

De kracht van Move2Social zit hem mede in veelzijdigheid en maatwerk. Het programma focust zich niet op één bepaalde behoefte van sociaal ondernemers. In plaats daarvan werkt het vraaggestuurd. De ondernemer bepaalt welke ondersteuning hij nodig heeft en het programma levert maatwerk. Zo biedt Move2Social meerwaarde aan een breed scala van sociaal ondernemers.

Lokaal sociaal ondernemerschap

Move2Sociaal werkt regionaal. Vanuit een regionaal netwerk, met regionale partners, is het meest te bereiken voor sociaal ondernemers. Vaak kleine, startende bedrijven. Op dit moment in de volgende regio’s:

Deelnemen aan Move2Social

Omdat Move2Social een regionaal initiatief is, is het niet overal beschikbaar. Wel willen wij Move2Social in meer regio’s aanbieden en het net zo succesvol maken als in bijvoorbeeld Twente. Daarvoor zoeken wij partners bij overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Partners die ons willen helpen sociaal ondernemerschap aan te jagen. Heb je daarvoor belangstelling of wil je meer weten over Move2Social? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact op.