Car 2022 Jan Utr Cargo Restaurant 09 2500Px

Cargoroo haalt 10 miljoen op om Europese steden autovrij te maken

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald. Deze financiering komt onder meer van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), dat beheerd wordt door KplusV en StartGreen Capital. Door het sluiten van een nieuwe financieringsronde breidt Cargoroo haar leidende positie op het gebied van e-deelbakfietsen in Europa uit. Zo worden nog meer autoritten vervangen door een rit met de e-bakfiets en worden steden leefbaarder, gezonder en veiliger.

Nieuwe steden en uitbreidingen dankzij investering

Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in de elektrische deelbakfietsen. De uitbreiding van het deelconcept in Europa wordt met de investering versneld. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden die al bekend zijn met het deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo. Het aantal bakfietsen wordt daar aanzienlijk verhoogd.

In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid. Verder gaat Cargoroo nieuw talent aantrekken om nog meer klanten de voordelen van de e-deelbakfiets te laten ervaren.

“Met deze investering kunnen we samen een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden. Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Daarbij liggen we volledig op één lijn in onze visie en waarden.”

Erik de Winter | CEO Cargoroo

Perfecte aansluiting op onze duurzaamheidsdoelstelling

Samen met The Sharing Group sluit PDENH zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren wij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.

Voor ons is de investering in Cargoroo belangrijk, omdat het de economische activiteit in de regio Noord-Holland versterkt. Daarnaast sluit de investering perfect aan op onze duurzaamheidsdoelstelling. 

Joost de Waard, Investment Manager PDENH: “De deelbakfiets is een serieus alternatief voor het autogebruik in de dichtbevolkte Europese binnensteden en wij geloven dat Cargoroo als marktleider in staat is om dit concept op grote schaal uit te rollen. En behalve minder CO2, dragen de gele bakfietsen ook bij aan een gezondere levensstijl van de gebruiker!”

Lees het volledige persbericht op de website van Cargoroo.

Over PDENH

PDENH is opgericht door de provincie Noord-Holland met als doel de duurzame economie in Noord-Holland te stimuleren. Het fonds investeert in bedrijven en projecten die zich richten op de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit. Het fonds heeft een omvang van € 85 miljoen en heeft sinds oprichting in meer dan 30 bedrijven en initiatieven geïnvesteerd. PDENH wordt beheerd door KplusV en Startgreen Capital.

Joost 1 Vierkant
Joost de Waard

Adviseur

Deel