Groeibedrijf? Profiteer van tijdelijke interim-manager

Zo doen we dat

01/07/2016

Steeds meer bedrijven die groei door willen maken, zijn zoekende. Hoe realiseer je dit nu echt? Vaak is een aanjager met een sleutelfunctie cruciaal. Maar wat als die functie niet fulltime is? Of als je de juiste persoon op korte termijn niet kunt vinden? Dan biedt een interim-manager uitkomst.

Extra (bege)leiding nodig?
KplusV biedt voor de periode van drie tot negen maanden interim-managers aan. Dit volledig afgestemd op de behoeften van je organisatie. Onze senior adviseurs onderscheiden zich door hun ruime ervaring met het leiden én begeleiden van start-ups en groeibedrijven in diverse sectoren.

Waarom een interim?
Adviseur Martijn van Kooij: “De interim-manager draagt nog geen imago of ‘rugzakje’ bij zich in de organisatie. Hij is onafhankelijk en daardoor in staat nieuwe dingen te zien of uit te proberen en slagvaardig te opereren. Een interim kan bedrijven helpen bij het ontwikkelen van een groeistrategie of een kritieke managementpositie tijdelijk invullen en zo ontwikkelingen versnellen. Hij is namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het bedenken, maar óók voor het realiseren. Onze managers kenmerken zich door die stevige mix van bedenken, verbinden en doen.”

Goed vertrekken
De interim-manager zorgt er dus voor dat een bedrijf de gewenste verandering of groei vlot kan realiseren. Maar er komt een tijd dat de interim het stokje over moet dragen. Martijn: “De interimmer moet zorgen voor de gewenste stappen, maar ook zo snel mogelijk weer misbaar worden. Daarom dragen onze interim-managers dagelijks – en al vanaf het begin – kennis en vaardigheden over. Zo blijft er uiteindelijk een krachtig en wendbaar team achter als de tijdelijke collega vertrekt.”

Praktijkvoorbeeld
Momenteel is er een interim-manager van KplusV werkzaam als Chief Operations Officer bij een groeibedrijf op het gebied van waterzuiveringsinstallaties. Hij neemt tijdelijk de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen en het (laten) produceren van een nieuw product. Dit samen met de CFO die tijdens deze groeispurt verantwoordelijk is voor de financiële gezondheid van het bedrijf.

Meer weten?
Wil je meer weten over welke interim-rollen KplusV kan vervullen in jouw organisatie? Martijn van Kooij vertelt je er graag meer over.

Door mensen en organisaties te laten bloeien en groeien, wil ik de wereld mooier maken

Martijn van Kooij

06-51 84 66 60

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.