Vergroot innovatievermogen van jouw bedrijf met Futureday

Laat je inspireren door voorbeeld van Bake Five

Zo doen we dat

14/03/2017

Hoe vergroot een coöperatie van industriële bakkerijen haar innovatievermogen? Een interessante vraag van Bake Five én een mooie uitdaging voor adviseur Martijn van Kooij. “Organisaties helpen te groeien en bloeien; daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarom heb ik me samen met Bake Five hard gemaakt om het bedrijf in beweging te brengen.”

Bake Five had zelf al veel goede ideeën, maar zocht naarstig naar manieren om die om te zetten in pilots voor nieuwe producten en diensten. Het voelde alsof een dominosteen moest worden omgeduwd. Hoe we dat zetje uiteindelijk hebben gegeven? Met een Futureday. Een inspirerend concept waarbij de locatie, gasten en werkvormen een boost opleveren voor de innovatiekracht van een bedrijf.”

Missie geslaagd
“Concreet voor Bake Five betekende dit dat we samen met de directie en belangrijkste stakeholders aan de slag gingen om ideeën te vertalen naar bruikbare concepten. En dat werkte. Dankzij de plek: het hoogste gebouw van Amsterdam. Dankzij de sprekers: drie rasondernemers die allen vanuit de eigen discipline hun visie gaven op de uitdagingen van Bake Five. Dankzij de aanpak: het visualiseren van ideeën, waarmee energie en creativiteit werden aangewakkerd. En natuurlijk dankzij ieders gedrevenheid.

Deze Futureday was het juiste duwtje in de rug voor de bakkerscoöperatie. De andere ondernemers voorzagen in nieuwe inspiratie. De werkvormen zorgden voor de concretisering van de prille plannen. En als KplusV brachten we alles en iedereen bij elkaar en gaven we de juiste richting. Het maakte de directie nog enthousiaster en ontstak het innovatievuur dat zo hard nodig was.”

Blijvende klantwaarde
“Hoe nu verder? De resultaten van het event hebben we verpakt in een creatieve rapportage, en die aangevuld met een overzicht van innovatieve instrumenten. Zoals het opzoeken van de samenwerking met onderwijs- en kennisinstellingen en andere ondernemers. Hiermee kan Bake Five ideeën ontwikkelen naar pilots en zo ook klanten het laten ervaren. In dit proces coachen wij de innovatiemanagers. Op deze manier houden we samen de innovatiekracht levend, stomen we het bedrijf klaar voor de toekomst en creëren we blijvend waarde voor de klant.”

Alle ins en outs?
Benieuwd naar de details van deze Futureday? Of zelf toewerken naar meer innovatievermogen in jouw bedrijf of organisatie? Onze adviseur Martijn van Kooij helpt je graag verder.

Innovatievermogen van jouw bedrijf of organisatie vergroten? Ik werk graag mee

Martijn van Kooij

06-51 84 66 60

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.