Building Better Business – Amsterdam Impact

Meld je aan voor het introductie-evenement

woensdag 12 mei, 9.30 - 12.00 uur, Online

Aanmelden

Evenement

12/05/2021

Zoekt jouw organisatie de juiste balans tussen impact en winst? Wil je met jouw organisatie de sociale en ecologische impact verbeteren en meten, maar weet je niet welke methoden je kan gebruiken? Sluit je dan aan bij Building Better Business en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzame en inclusieve economie, door een B corp of Economy for the Common Good certificering te behalen.

Building Better Business is samenwerking tussen Amsterdam Impact, B Lab Benelux, Economy for the Common Good en wordt gefaciliteerd door KplusV. Het BBB-programma is een unieke kans om inspiratie, begeleiding en ondersteuning te vinden bij de overgang van een winstgedreven organisatie naar een impactgedreven organisatie.

Inhoud van het programma

Binnen het BBB progamma zijn er twee verschillende trajecten: Economy for the Common Good en B Corp. Beide trajecten helpen jouw organisatie om een koploper van verandering te worden en leggen de basis voor certificering, mocht je besluiten om daartoe over te gaan.

Het programma trapt af met het live BBB introductie-evenement op 12 mei, waarin je geïnspireerd wordt door koplopers van de ‘nieuwe economie’ zoals Christian Felber, oprichter van Economy for the Common Good, je in contact komt met andere impactgerichte bedrijven en je een inleiding tot het gehele BBB-programma krijgt.

Wat is inbegrepen bij het programma

 • Toegang tot de netwerken van Amsterdam Impact, B Lab en ECG.
 • Voor bedrijven die voor het B Corp traject kiezen: vier uitgebreide B Corp modules, verspreid over dertien weken tussen mei en oktober 2021, met onderwerpen als de B Impact Assessment en Impact Business Models.
 • Voor bedrijven die voor het ECG traject kiezen: een ECG spoedcursus, gevolgd door een tweeledig proces ter voorbereiding op certificering tussen september 2021 en januari 2022.

Kosten

Het introductie evenement op 12 mei en de programmatrajecten zijn gratis. De eerste vijftien bedrijven per track die binnen twaalf maanden na voltooiing van het BBB-programma gecertificeerd zijn ontvangen een voucher van €500,-. Deze kan gebruikt worden voor de gemaakte certificeringskosten, die afhankelijk zijn van de organisatiegrootte en het certificeringsprogramma.

Waarom zou je meedoen?

 • Laat je inspireren, begeleiden en ondersteunen bij de transitie van een winstgedreven organisatie naar een impactgedreven organisatie.
 • Definieer en versnel de impactdoelen van jouw organisatie.
 • Krijg toegang tot de juiste tools om een certificering te behalen die jouw sociale en ecologisch prestaties onderstrepen.

Criteria voor deelname

 • Je organisatie is gevestigd in de Metropoolregio Amsterdam en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je organisatie heeft meer dan tien medewerkers in dienst en is al minimaal één jaar actief.
 • Je streeft ernaar om de ambities van je organisatie op het gebied van maatschappelijke impact te formaliseren en de transitie naar een duurzaam organisatiemodel te maken.
 • Een of meerdere leden van het managementteam kunnen het gekozen traject volledig bijwonen en het certificeringsproces leiden.

Tijdlijn traject

 • 11 mei 2021 – Deadline inschrijving BBB introductie evenement
 • 12 mei 2021 – BBB introductie evenement
 • 19 mei 2021 – Deadline inschrijving BBB programma
 • mei – oktober 2021 – B Corp Certificeringstraject
 • juni 2021 – februari 2022 – ECG certificeringstraject

Aanmelden voor het BBB introductie-evenement

Wil je meer weten? Check deze website of neem of neem contact op met Maxime Kalse.

Locatie Building Better Business – Amsterdam Impact

Online

Plan je route

"Het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen, daar krijg ik energie van!"

Maxime Kalse, MSc

06 82 60 61 89

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Betrokken adviseurs