Strategisch advies helpt mkb’er op weg naar bedrijfsgroei

Pasman blikt vooruit samen met KplusV

Zo doen we dat

10/11/2016

“Toets mijn plannen voor toekomstige bedrijfsgroei eens en geef me hierbij wat extra inspiratie.” Het was de vraag van Willem Pasman, eigenaar van Pasman Motoren & Aggregaten, aan KplusV. Specifieke aandachtspunten: de huidige marktpositie en strategische koers van Pasman. Uitkomst? Een advies met dubbele waarde voor de technisch mkb’er.

Pasman Motoren & Aggregaten is specialist op het gebied van revisie, verkoop, service en onderhoud van motoren, aggregaten en WKK-installaties. Volgens Willem Pasman laat het advies van KplusV objectief zien hoe zijn bedrijf ervoor staat. “En het geeft me een duidelijke blik op de toekomst. Ik heb nu scherp waar ik mijn managementinspanningen op ga richten. Daarnaast is het document van KplusV waardevol voor de verschillende stakeholders die we willen informeren over onze toekomstplannen.”

Met focus aan de slag
Ons advies aan Pasman startte met een analyse van de huidige marktpositie van het bedrijf. Hiervoor spraken we met het management en onderzochten we de interne stukken. De uitkomsten daarvan zetten we af tegen landelijke en internationale informatie van de deelmarkten waarin Pasman actief is. Het blijkt dat het bedrijf een goede uitgangspositie heeft. Vooral als de mkb’er inzet op de kernkwaliteiten die we specificeerden en die toekomstperspectief bieden. Met deze focus kan Pasman werken aan de (door)ontwikkeling van werkprocessen én de bijbehorende personele vaardigheden, maar ook aan zijn marketinginspanningen.

Willem: “Door de jarenlange kennis en ervaring, die KplusV heeft met innovatie en productontwikkeling, kon het adviesbureau een inschatting maken van mijn groeipotentieel. Belangrijk daarbij is wat onze bedrijfseigenschappen nu zijn en wat deze zouden moeten zijn in de toekomstige markt. Met de concrete aanbevelingen voor ontwikkelrichtingen en benodigde organisatieaanpassingen ben ik al concreet aan de slag. Zo hebben we de veranderingen in interne werkwijzen inmiddels doorgevoerd, en komen onze klanten in aanstaande projecten in aanraking met onze nieuwe concepten.”

Goede bekenden en snel advies
“De afgelopen jaren heeft Pasman in diverse innovatietrajecten samengewerkt met KplusV. Daardoor kent het bureau ons bedrijf en onze werkwijze goed en verliep dit adviestraject heel vlot. Binnen drie weken lag er een helder advies bij ons op tafel”, vervolgt Willem. “Deze snelheid past ons uitstekend. Aan onze eigen projecten werken we ook graag intensief, zodat we ze in een korte doorlooptijd gereed hebben. Dat voorkomt fouten en onnodige vertraging.”

Samen werken aan groei
Pasman is een gezond bedrijf met een ambitieus managementteam en groeipotentie. Specifiek voor dit type ‘groeiondernemers’ organiseert KplusV geregeld kennisuitwisseling en groepsgewijze ondersteuning, vormgegeven in de groeicommunity. Mkb’ers willen vaak wel toe naar bedrijfsgroei, maar komen al snel met vragen te zitten: ‘Hoe ga ik groeien? Waar liggen kansen? En hoe maak ik hier in mijn drukke bestaan als ondernemer regelmatig tijd voor?’ In de groeicommunity werk je met allerlei andere groeiondernemers op gezette tijden aan je groeiambitie. Iedereen is hier ervaringsdeskundige, waardoor je prettig kennis met elkaar kunt uitwisselen. Een inspirerende, maar dus ook praktische stok achter de deur.

Ook een groeiplan nodig?
Onze adviseur Renée Andela geeft je graag strategisch advies of vertelt je meer over de groeicommunity.

Als mkb'er support nodig bij jouw bedrijfsgroei? Bel me eens

Renée Andela, MSc

06-27 08 55 14

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Betrokken adviseurs