Ondernemers met groeiambitie: digitaliseer!

Hoe digitaliseer ik mijn bedrijf?

In gesprek met

09/03/2021

‘Digitalisering’ binnen een bedrijf kan op veel manieren worden ingevuld. Het digitaliseringsoffensief wil ondernemers verleiden om de kansen en mogelijkheden van digitalisering te zien, voor de groei en toekomstbestendigheid van hun bedrijf. Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van MKB-Amsterdam, Ready To Scale, De Hogeschool van Amsterdam en de Gemeente Amsterdam.

We spraken Dwayne van der Klugt, projectleider van het Digitaliseringsoffensief: “Op dit moment heb je bedrijven op twee uiterste van het spectrum. Je hebt koplopers, die duidelijk laten zien wat digitalisering kan toevoegen aan je bedrijf. Ze hebben hun klantenbestand uitgebreid, werken met efficiënte interne processen en ontwikkelen continu nieuwe producten en diensten. Zij zijn hiermee veel toekomstigbestendiger dan bijvoorbeeld de bedrijven aan de andere kant van het spectrum. Dat zijn de bedrijven die niet weten welke kansen digitalisering kan bieden.”

Dwayne vervolgt: “Het Digitaliseringsoffensief zit momenteel in de opstartfase en gaat de hele range van ondernemingen op dit spectrum aanspreken. Elke ondernemer met vragen rondom de mogelijkheden van (verdere) digitalisering van zijn/haar bedrijf kan hier terecht. Voorbeelden van bedrijven die recentelijk digitalisering-vraagstukken succesvol hebben aangepakt zijn schoenenwinkel Zwartjes van 1883 en restaurant Spaghetteria. Dwayne: “Het is deze bedrijven gelukt doordat ze gewoon zijn begonnen. Hierdoor ontdekten ze de mogelijkheden van digitalisring’. Door hun samenwerking met Digital Workspace, een bestaand project van de Gemeente Amsterdam dat studenten koppelt aan ondernemingen met digitale vraagstukken, zien zij wat de meerwaarde van digitalisering is voor hun bedrijf.”

Bekijk hier hoe Zwartjes van 1883 zich heeft ontwikkeld op het gebied van online marketing en wat dit hen heeft opgeleverd. En luister hier naar het verhaal van Spaghetteria, dat middels een digitale tool de interne communicatie van hun snelgroeiende bedrijf beter weet te stroomlijnen.

Over het Digitaliseringsoffensief

Het Digitaliseringsoffensief heeft tot doel de MKB-banenmotor in de regio Amsterdam te versnellen met behulp van digitalisering. Dit doet het Digitaliseringsoffensief door ondernemers bekend te maken met de kansen die digitalisering biedt en door hen te ondersteunen bij het oplossen van digitaliseringsuitdagingen. Daarom biedt het Digitaliseringsoffensief Webinars, trainingen, groepsprogramma’s, matching en maatwerkondersteuning voor ondernemers met een groeiambitie. Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van MKB-Amsterdam, Ready To Scale, De Hogeschool van Amsterdam en de Gemeente Amsterdam.

Dit interview verscheen oorspronkelijk op de website van MKB-Amsterdam.

Dankzij onze unieke kennis kunnen MKB-bedrijven succesvol zijn. Zo dragen wij ons steentje bij aan een bloeiende economie

Dwayne van der Klugt, MSc

06-27 08 55 94

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.