Techpionier maakt zich klaar voor snelle en internationale groei

KplusV en Dutch Dream Group werken mee aan sterkere bedrijfsvoering

Zo doen we dat

18/09/2016

Elektriciteit opwekken uit levende planten. Zonder dat deze sneuvelen. Het is een doorbraak voor techpionier Plant-e. De spin-off van de Wageningen University heeft na jaren van research en development een innovatieve technologie te pakken, waarmee je heel duurzaam én grootschalig stroom kunt winnen. KplusV en Dutch Dream Group hielpen de start-up zich klaar te maken voor snelle groei.

Droom gaat grens over
De ambitie van de ondernemers achter Plant-e is om hun producten zo snel mogelijk op de wereldwijde markt te brengen. “Maar omdat zowel de markt als de producten van Plant-e bijzonder complex zijn, zitten er een heleboel haakjes en oogjes aan deze internationale droom. KplusV en dochteronderneming Dutch Dream Group sprongen daarom de afgelopen maanden bij om de broodnodige stappen te zetten in de bedrijfsvoering”, trapt adviseur Dwayne van der Klugt onze support af.

“Hoe we dit hebben aangevlogen? Samen met Plant-e namen we eerst de business onder de loep. Zo brachten we exact in kaart wat de bottlenecks zijn en hoe we die kunnen tackelen. Maar ook welke kosten en inkomsten het bedrijf heeft, wie de klant is en waar de markt zich bevindt. Daarnaast analyseerden we de producten zelf. Niet onverdienstelijk, want het bleek dat we hierin met relatief weinig ontwikkeling een mooie verbeterslag konden maken. Wat zowel de installatie als de verkoop ervan vergemakkelijkt.”

Op maat gesneden cashflowtool
De grootste uitdaging zat ‘m echter in de financiële planning. Plant-e heeft diverse producten met verschillende verdienmodellen, toekomstige ontwikkelingen en ingewikkelde subsidietrajecten. Een ‘eenvoudige’ financiële tool volstaat dan niet. Dutch Dream Group haakte daarom aan om een slim én gebruiksvriendelijk planningsmodel op poten te zetten. “Hiermee hebben de ondernemers nu grip op hun cashflow. Het is duidelijk wat er binnenkomt en wat er uitgaat, maar ook waarin zij het beste kunnen investeren en wanneer. Met deze tool kan het bedrijf zelfstandig zijn bedrijfsvoering en financials voeren”, besluit Dwayne.

Nieuwe deuren openen
Wat is de volgende stap voor Plant-e om de wereld te veroveren met zijn technologie? CEO Marjolein Helder: “We zijn nu in gesprek met een aantal partijen die allemaal interesse hebben om een van onze producten in grote aantallen af te nemen. Als dat vorm krijgt, kunnen we onze productontwikkeling versnellen en de prijs verlagen. Dit opent op korte termijn nieuwe internationale deuren voor ons.” Eerder al verkreeg Plant-e toegang tot een wereldwijd netwerk in bedrijfsleven en politiek, toen het World Economic Forum het bedrijf tot technologiepionier benoemde.

Meer weten?
Benieuwd naar alle ins en outs van onze support aan het succesvolle Plant-e? Of wil je als start-up zelf aan de slag met je business en financiën? Bel of mail gerust eens met onze adviseur Dwayne van der Klugt.

Ook aan de slag met bedrijfsgroei? Ik vertel je graag meer

Dwayne van der Klugt, MSc

06-27 08 55 94

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.