Voucherregeling helpt mkb bij innovaties

Lees meer over de voorwaarden

Onze tips

15/01/2016

Ben je bezig met een innovatietraject? En moet je onderzoek doen naar de technische of commerciële haalbaarheid van jouw nieuwe product, dienst of technologie? Of wil je een businesscase daarvoor uitwerken? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een voucherregeling (lees: subsidie). KplusV kan je hierbij helpen.

Wanneer kom je in aanmerking?
Je bent mkb-ondernemer en hebt externe expertise nodig van een kennisinstelling, onderzoeks- of adviesbureau. Je innovatie valt onder het topsectorenbeleid van jouw landsdeel en je vraag is gericht op:

  • uitvoering van industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of haalbaarheidsstudie;
  • ontwikkeling van businesscase voor industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling, haalbaarheidsstudie of onderzoek naar financieringsmogelijkheden.

De hoogte van de vouchers en het bedrag dat je als mkb’er zelf moet investeren, verschilt per landsdeel en per voucherregeling. Wil je weten hoe dit er voor jou uitziet? Neem dan eens contact met ons op.

Waarmee kunnen wij helpen?
KplusV kan de benodigde externe expertise leveren. Bijvoorbeeld bij:

  • businesscases ontwikkelen, doelstellingen formuleren en juiste (markt)strategie uitzetten;
  • haalbaarheidsonderzoek doen;
  • financieringsmogelijkheden onderzoeken;
  • marktverkenning uitvoeren;
  • matchmaking organiseren.

Deze activiteiten worden vaak deels bekostigd met een voucher. Natuurlijk begeleiden wij je ook bij je subsidieaanvraag.

Waarom KplusV?
KplusV is marktleider in de ondersteuning van mkb-ondernemingen bij start-, groei- en innovatietrajecten. Zo hebben we al meer dan 2.000 ondernemers succesvol begeleid, en dat aantal groeit jaarlijks met zo’n 150 ondernemers. Daarnaast zijn we expert op het gebied van subsidieaanvragen. Dat vergroot jouw kans op honorering van de voucher.

Onze adviseurs kunnen je ook helpen bij de marktintroductie van een product of dienst, het uitzetten van de strategie, de koppeling met relevante (internationale) partijen of netwerken, en het aantrekken van financiering.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in de vouchers? Of wil je meer weten over de dienstverlening van KplusV? Mail of bel dan met onze adviseur Matthew Vuijk.

Bezig met innovatie? Weten of je in aanmerking komt voor een voucher?

Maarten van Gils

06 13 05 34 01

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.