Terug

Matchmaking

Als ondernemer wil je blijven investeren in je bedrijf. Wat als je eigen vermogen of een bancaire financiering tekortschiet? Dan kan een particuliere investeerder wellicht bijspringen. Als start-up, scale-up en mkb bedrijf helpen we je bij het ophalen van financiering, door je te matchen aan zowel private als publieke financiers. 

Als investeerder wil je investeren in bedrijven die passen bij jouw investeringsdoelen. Hoe vind je bedrijven die een investeerder zoeken? En hoe beoordeel je hen? Onze matchmakingsoplossingen bieden uitkomst.

Zo is Expivi een voorbeeld van succesvolle matchmaking. De Brainport onderneming haalde in 2021 via Money Meets Ideas een bedrag van 1,3 miljoen euro op en nog eens 1,9 miljoen euro via een lening van de Rabobank.

IM Efficiency haalde via de Energy Investor Day succesvol financiering op. De onderneming heeft technologie ontwikkeld om vrachtwagens te voorzien van zonnepanelen. IM Efficiency werd aan meerdere financiers gematcht en wist een deal te sluiten met Rockstart, TechFund One en bestaande aandeelhouders.

Vergroot ook je financiële slagkracht en laat je inspireren!


Energy Investor Day

Vanwege snelle groei, hoge ontwikkelingskosten en een lange time-to-market is het belangrijk dat start-ups en scaleups vertrouwen hebben in het aantrekken van risicokapitaal om hun innovatie te financieren. 

Om de financieringsbehoeften van deze specifieke groep start-ups en scaleups te faciliteren, organiseren we twee keer per jaar samen met het Financieringsloket van de Topsector Energie de Energy Investor Day.

Op dit matchmaking-evenement pitchen ondernemers hun investeringsaanbod voor ongeveer 20 investeerders. De bedrijven bevinden zich doorgaans ‘early stage’ of ‘early growth’ en zijn op zoek naar 100.000 - 2 miljoen euro financiering. 

Money Meets Ideas

Money Meets Ideas (MMI) is een platform dat innovatieve bedrijven introduceert bij informal investors. Het platform verbindt ondernemers die een kapitaalbehoefte tot 1,5 miljoen euro hebben, met particuliere investeerders. Samen met de Rabobank vormen we al jaren een succesvolle combinatie met zo’n 1000 actieve informal investors.

Naast matchmaking focust Money Meets Ideas op het verstevigen van de informal investing community, door actief in te zetten op kennisdelen en community management.

Via de MMI University worden nieuwe informal investors opgeleid door ervaren informal investors. Hierdoor weten informal investors elkaar beter weten te vinden en kunnen zij samen impact en innovatie financieren. 

12 okt Money Meets Ideas Agri - Landelijk Op 12 oktober vindt de landelijke themabijeenkomst van Money Meets Ideas plaats. Tijdens deze bijeenkomst presenteren drie gemotiveerde ondernemers uit de Food & Agri sector hun businessplan aan een groep investeerders. Lees meer
Deel