Terug
Adviseur

Met 11 jaar zelfstandig ondernemerschap en 9 jaar corporate ervaring op zak help ik ondernemers de vraagstukken waar zij voor staan op te lossen. Mijn specialisme is het laten groeien van ondernemingen. Bijvoorbeeld door te digitaliseren, te helpen met financieren of strategische samenwerking te zoeken. Door te luisteren, te kijken, vragen te stellen en te analyseren voed ik mijn nieuwsgierigheid en kom ik met oplossingen en suggesties die aansluiten bij de behoefte van de klant.  


"Deel niet alleen je ambitie en wens, maar ook je zorg, angst en gebrek."

Vaak komt je ambitie en wens voort uit je zorg, angst of gebrek. Door die te delen, kan ik beter en sneller begrijpen wat een passende oplossing kan zijn om jouw ambitie te bereiken of je wens in vervulling te laten gaan.

Bas 1 Vierkant
Expertise

Ik ben goed in het snel doorgronden van de status quo en wat nodig is om de gewenste situatie te bereiken. Denken vanuit het belang van de stakeholders levert mij inzicht op in wat een passende oplossing kan zijn om de gewenste situatie te bereiken. Dat kan ik doordat ik inmiddels veel ervaring heb in de verschillende rollen die van belang zijn. Zo ben ik aandeelhouder, oprichter, eindverantwoordelijke, klant en medewerker geweest bij allerlei verschillende bedrijven.  

Een greep uit mijn track-record:

  • Financieren: Een innovatieve fabrikant heeft met zijn gepatenteerde oplossing in potentie goud in handen, maar heeft nog wel € 2.000.000 nodig voor doorontwikkeling en marktintroductie. Daarvoor zetten wij een financieringsconstructie voor op.  
  • Verduurzamingsstrategie: Een succesvolle retailer wil ook in 2040 impact blijven maken door niet alleen aandeelhouderswaarde te creëren maar integraal te werken aan meervoudige waardecreatie. Dus ook waarde toevoegen aan mensen, de omgeving en het milieu. Door te zorgen voor een heldere routekaart naar 2040, zorgt deze retailer dat alle 3.500 medewerkers die verandering in hun DNA verankeren. 
  • Groeien door te verzelfstandigen: Voor een spin-off van een grondstoffen groothandel gloort er een veel grotere toekomst wanneer het losgekoppeld wordt van het moederbedrijf. Voor deze onderneming verzorgen wij het plan om die loskoppeling te realiseren en de groeipotentie waar te maken.  
Deel