Terug
Adviseur

Mijn werkzame leven als adviseur draait vrijwel volledig om circulaire economie. Vanuit mijn achtergrond als (interieur) architect en Value Engineer vormt innoveren en transformeren daarin de rode draad. Plannen (helpen) maken, ideeën ontwikkelen, oplossingen vormgeven en deze fysiek in de praktijk tot stand (laten) brengen, is een soort 2e natuur geworden.


"Dat heeft mij binnen KplusV de stickers Thought Leader en "Circulaire Paus" opgeleverd."

Termen waar ik wat giechelig van word, maar ik kan niet ontkennen dat ik al bijna 10 jaar op tal van podia circulariteit predik en geloof in de noodzaak om die circulaire economie tot in de haarvaten van onze samenleving te laten doordringen.

Erick W 1 Vierkant
Expertise

Waar mogelijk help ik onze opdrachtgevers, collega's en andere geïnteresseerden daarbij.

Als grondlegger van de Rapid Circular Contracting (RCC) inkoop methodiek en haar zus de Rapid Impact Contracting (RIC) aanpak, lukt het inmiddels om een flinke impactvolle boost te geven aan de werkelijke economie. Elke opdrachtgever vormt met zijn/ haar winnende inschrijver een co-creatie team. Al deze teams zijn stuk voor stuk uitermate effectief en succesvol. En dat in een groeiend aantal domeinen. Via ruim 50 RCC en RIC trajecten zijn honderden bedrijven uitgedaagd en tal van aansprekende voorbeelden ontstaan. Er studeren inmiddels zelfs jonge professionals af op RCC. 

Dit alles is voor mij alleen maar reden om er met nog meer geestdrift aan te willen blijven bijdragen. Actief timmeren aan verdere opschaling: nieuwe branches, meer en nog grotere projecten en wellicht naar andere landen?

En ondertussen probeer ik onze grondstoffen traditie ook te verbinden aan de energie transitie. Met als nieuwste stokpaardje het omzetten van zonnewarmte uit asfaltwegen naar duurzame verwarming voor aardgasvrije gebouwen.

Kortom, nog steeds redenen genoeg om iedere ochtend vroeg op te staan, om te proberen een positieve bijdrage te leveren aan onze mooie wereld. Die (helaas) nog wel een stevige steun in de rug kan gebruiken.

Deel