Terug
Adviseur

Met mijn open houding en passie voor een duurzame en inclusieve samenleving help ik organisaties het verschil te maken. Een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om mij heen staat centraal in mijn leven. Door mijn studies in culturele antropologie en internationale ontwikkeling heb ik dit op een analytisch niveau uitgediept. Ik vind het belangrijk om werk te doen waar ik in geloof. Op een duurzame manier omgaan met de aarde en de verscheidenheid aan mensen die er leven, is daar onderdeel van.


"Pas als je bereid bent je ongelijk bewezen te krijgen, kom je vooruit."

Een duurzame transitie is voor mij per definitie een inclusieve transitie. Naast technologische innovatie spelen ook de houdingen, leefwerelden en visies van mensen een grote rol. Om duurzame impact te realiseren moet er draagvlak zijn. Het begrijpen van ontwikkelingen in de maatschappij en daarop inspelen is cruciaal. Daarom sta ik altijd open voor andere meningen en ben ik niet bang mezelf een spiegel voor te zetten en mijn ongelijk bewezen te krijgen. Zo komen we daadwerkelijk vooruit!

Hannah 1 Vierkant
Expertise

Als antropoloog streef ik er altijd naar om een situatie vanuit meerdere perspectieven te bekijken en begrijpen. Binnen complexe vraagstukken kan ik goed verbanden leggen en overzicht creƫren. Multistakeholder-projecten passen mij dan ook goed. Ik ben ervaren met het doen van kwalitatief onderzoek, zowel in binnen- als buitenland, en kan snel schakelen in diverse contexten. Ik laat me graag uitdagen en heb dan ook een brede interesse en ervaring. Mijn expertise ligt met name bij de circulaire economie, MVO (zowel in internationale toeleveringsketens als binnen Nederland) en inclusiviteit.

Zo ben ik betrokken bij het Europese onderzoeksproject CINDERELA, gericht op het stimuleren van de circulaire economie in de Europese bouwsector. Daarnaast werk ik samen met collega's aan het realiseren van een precompetitief innovatie- en expertisecentrum op het gebied van autonoom rijdend vervoer voor de Gemeente Helmond, SmartwayZ.NL en Brainport Development.

Deel