Terug
Adviseur

Ik ben ervan overtuigd dat de kracht van ondernemers noodzakelijk is om de verandering naar een duurzame samenleving te realiseren. Overheden kunnen de ruimte bieden om ondernemerschap, resulterend in duurzame oplossingen, sterk te stimuleren.

Dit vraagt van alle betrokkenen nieuwe expertises om op andere manieren, binnen nieuwe businessmodellen, samen te werken, gericht op continue duurzame innovatie en daarmee samenhangende nieuwe werkprocessen. In dit werkveld begeleid ik overheden en ondernemers om prestaties te maximaliseren.


“Ik help organisaties duurzaam koploper te worden en te blijven.”

Als adviseur bied ik organisaties inzicht in de wijze waarop duurzaamheid in inkoop-, aanbiedings- en innovatietrajecten kan worden vormgegeven. Dit kan betrekking hebben op individuele organisaties en samenwerkingsverbanden. Dit doe ik vanuit de ambitie om te komen tot vitale ecosystemen. Ik help belemmeringen wegnemen door de belangen van betrokkenen te doorgronden en steeds te zoeken naar mogelijkheden om die belangen met positieve impact voor betrokkenen te verbinden. Zodoende draag ik bij aan het versnellen van de transitie naar een gezonde, duurzame en circulaire economie.

Maurits 1 Vierkant
Expertise

Inkoopbegeleiding
In projecten begeleid ik opdrachtgevers in inkooptrajecten op basis van Rapid Circular Contracting en Rapid Impact Contracting. De nadruk ligt op het facilitaire domein en de Bouw.

Duurzaamheidsborging
Ik heb ruime ervaring in de borging van duurzaamheid in organisaties, zowel in de staande organisatie als in de inkooporganisatie en onder meer gericht op cultuur, gedrag en monitoring.

Systeemtransitie
In verschillende programma's in de Bouw en Infra heb ik bijgedragen aan fundamenteel andere samenwerking binnen sectoren om duurzame innovatie te bevorderen.

Deel