KplusV versterkt zich met zes ondernemende adviseurs

Creaforti-oprichter Willem van de Kerkhof is een van hen

Actueel nieuws

07/04/2016

Deze maand versterkt KplusV zich met zes nieuwe collega’s. Door de uitbreiding kan het adviesbureau zich optimaal richten op zijn missie, aldus managing partner Hendrik van der Meulen. “Wij zijn continu op zoek naar vernieuwende oplossingen die betekenisvol zijn voor maatschappij, economie en opdrachtgevers. De adviseurs die we nu hebben aangetrokken, dragen daaraan bij.” Een van hen is Willem van de Kerkhof, ondernemer in hart en nieren.

In het bedrijfsleven heeft Willem (32) inmiddels zijn sporen verdiend. Ruim tien jaar geleden stond hij aan de wieg van Creaforti Telecommunicatie. Deze leverancier van zakelijke telefonie is onder zijn vleugels uitgegroeid tot een klantgedreven bedrijf met vijftig medewerkers, dat meerdere prijzen heeft gewonnen. Waaronder de KPN Allround Kampioen (award voor grootste zakelijke reseller) en de BDO Prestatie Award (beloning voor organisatiemodel en cultuur).

Adviesvak verrijkt praktijkervaring
“Ondanks dit alles begon het bij me te kriebelen. Ik wilde mijn praktijkervaring inzetten in een nieuwe omgeving, maar vooral ook verrijken. Het was een lastig besluit, omdat Creaforti zo’n mooi bedrijf is. Toch heb ik er na twaalf jaar voor gekozen mijn werk als algemeen directeur over te dragen”, licht Willem zijn carrièreswitch toe. Omdat de ondernemer graag mensen helpt, goed luistert en zowel strategisch als praktisch bezig is, besloot hij het adviesvak op te zoeken.

Nadat Willem met diverse adviesbureaus in gesprek was gegaan, bleek er een duidelijke klik te zijn tussen hem en KplusV. “Ik kan hier samenwerken met vakmensen die op allerlei terreinen inhoudelijk sterk zijn en die andere dingen kunnen dan ik. Op deze manier kan ik veel leren en tegelijkertijd waarde toevoegen aan de kennis die al aanwezig is.”

Mensen en mogelijkheden verbinden
“Voor mij is een goede adviseur iemand die niet alleen de juiste theorie presenteert aan de klant, maar hem vooral ook laat zien hoe hij het zelf kan doen. Dan is het handig om als adviseur ook de praktijk te hebben ervaren. Ik ken die andere kant van de tafel. En daarom spreekt de visie van KplusV me erg aan: mensen en mogelijkheden verbinden. Ondernemerschap is een mindset; dat laten we bij KplusV zien.”

Naast Willem van de Kerkhof starten adviseurs Reinout Evers (met Sociale economie als aandachtsgebied), Lennard Nellestein (Ecosystemen en publiek-private samenwerking) en Niels Ahsmann (Duurzame economie en leefomgeving) en stagiairs Ruben Cardol en Dennis van der Wiel (beiden Ondernemen, innoveren en groeien) in april bij KplusV.

Kennismaken met mij of KplusV? Mail me gerust

drs. Hendrik van der Meulen

06-27 08 55 73

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.