KplusV verwelkomt negen nieuwe adviseurs

Maak kennis met hen

Actueel nieuws

27/09/2017

Een vliegende start voor KplusV na de zomer. Sinds juni zijn er negen nieuwe adviseurs gestart. De gemene deler? Betrokken mensen gedreven door maatschappelijke en economische thema’s. Van zorginnovatie, duurzaamheidsvraagstukken tot investment readiness en sociale impact. Zij zullen zich verbinden aan de thema’s waar KplusV zich hard voor maakt. Graag stellen we ze kort aan je voor.

Duurzame economie en leefomgeving
Douwe Huitema gaat aan de slag met vraagstukken rondom afval en grondstoffen. Tijdens zijn studie Natuur- en Sterrenkunde zag hij hoe onze leefomgeving op fundamenteel niveau in elkaar steekt. En hoe natuurwetten onze manier van leven mogelijk maken. Douwe: “Het is mijn drijfveer – als mens én als adviseur – om deze schoonheid te behouden voor toekomstige generaties.”

Eelco Buunk zal het duurzame team versterken als zowel adviseur als onderzoeker. Met een achtergrond in milieukunde, economie en interdisciplinair onderzoek reikt, zijn ervaring van kwantitatief en kwalitatief onderzoek tot maatschappelijke kosten-batenanalyses en beleidsevaluaties. Van onderzoek naar kolencentrales tot pensioenfondsen. Eelco: “Met interdisciplinair onderzoek en praktisch advies zet ik mij elke dag in voor een duurzame samenleving

Ecosystemen en publiek private samenwerking
Helena Bühler richt zich op publiek private samenwerking op het snijvlak van cleantech, ondernemerschap en innovatie. Met haar Duitse achtergrond zal zij ook de projecten die KplusV gezamenlijk met onze oosterburen heeft kunnen versterken. Met een MA in Bedrijfskunde en specialisatie in Duurzaamheidsmanagement, heeft Helena een ‘groene economie’ ook hoog in het vaandel staan. Helena: “Innovatieve oplossingen niet alleen bedenken, maar ook toepassen. Dat geeft mij energie.

In hetzelfde team zal Joep Welschen zich richten op de groei van bedrijven in bestaande en nieuwe markten waar het gaat om strategie, (her)positionering, co-creatie, algemeen management en coaching van ondernemers. Dit met zijn ervaring in: Tech, Media & Communicatie, Sustainability en Health. Joep: “Ik richt me graag op het ontwikkelen van producten en diensten die het leven van mensen beter, makkelijker of leuker maken. Zo creëert een bedrijf substantiële waarde. Voor zichzelf, voor klanten en alle stakeholders.”

Financieren
Rosanne Koning maakt zich hard voor onderwerpen rondom: het financieren van (maatschappelijke) ondernemingen, het meetbaar en vermarktbaar maken van sociale impact en het vergroten van impact ondernemerschap. Rosanne: “Als projectleider van de eerste Nederlandse social impact bond maakte ik van dichtbij mee hoe we tot oplossingen komen zodra ondernemers, overheid en investeerders samenwerken. Dit soort samenwerkingen wil ik als maar meer tot stand zien komen.”

Ondernemen, innoveren en groeien
André Dolsma adviseert ondernemers (van start-up tot volwassen bedrijf) en bouwt daarnaast aan platforms en programma’s (veelal publiek privaat). André: “De rode draad in mijn werk is de wereld van ondernemerschap met daarbinnen strategie- en organisatieontwikkeling. Investor readiness en financiering als speerpunten.” 

Joep van Gelder over zijn werk: “Ik krijg energie van het creëren van sociale impact en het enthousiasmeren van mensen”. Tijdens mijn bachelorstudie volgde ik een minor Entrepreneurship en sindsdien heb ik het ondernemerschap niet meer losgelaten. Binnen KplusV houd ik me daarom bezig met ondernemen, innoveren en groeien. Naast mijn advieswerkzaamheden ben ik als docent werkzaam op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik combineer inzichten uit beide werkzaamheden en zet deze in om elkaar te versterken.

Waar we hem eerst mochten verwelkomen als stagiair zet Boris Polm nu zijn werk voort als adviseur. Met een achtergrond in Biomedische Wetenschappen is hij zich gaan specialiseren in innovatief ondernemerschap, met een focus op medische en biotechnologische innovaties. Boris heeft een rol binnen platform MedtechPartners en binnen – het in ontwikkeling zijnde – BiotechPartners. Boris: “Mooie initiatieven waarmee we ondernemers helpen om de volgende stap te zetten richting de markt.”

Transformatie Publieke Organisaties
Stephanie Lowiessen richt zich vooral op innovatie en technologie in relatie tot de (langdurige) zorg. Stephanie: “De behoeften van de cliënt zijn in dit soort trajecten altijd het uitgangspunt voor mij. Logisch dus dat het mijn drijfveer is om de kwaliteit van leven en de vitaliteit en het welbevinden van mensen, maar ook van organisaties en de samenleving te verbeteren en bevorderen.”

Een mooie versterking voor KplusV. Daar zijn we trots op!

Ook bij ons werken?
Heb jij zin om het voorbeeld van deze nieuwe collega’s te volgen en je aan te sluiten bij ons enthousiaste, inspirerende team? Check dan eens de vacatures op onze Werken bij-site.

Meer weten of zelf ook bij ons werken? Neem contact op

drs. Hendrik van der Meulen

06-27 08 55 73

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.