Lokaal sociaal ecosysteem; meer impact door samenwerking in sociaal domein

Whitepaper

06/10/2016

In het sociaal domein zijn veranderingen aan de orde van de dag. Niet gek dus dat er bij veel gemeenten en maatschappelijke organisaties allerlei vragen leven. Van: ‘Hoe pakken we de transformatie aan?’ Tot: ‘Op welke manier versterken we burgerparticipatie?’ Het helpt om deze en andere vraagstukken te benaderen vanuit het lokaal sociaal ecosysteem.

De ecosysteembenadering is een manier om breed te kijken, integraal te denken, de rollen van de verschillende spelers in de juiste verhouding tot elkaar te zien, en samen meer impact te realiseren. Het KplusV Impact Canvas© is hierbij een praktisch toepasbare tool. Zo bouw je een goede basis voor de transitie in het brede sociale domein. Maar ook voor thema’s als participatie, zorg, welzijn, samenwerking en innovatie.

Interesse gewekt?
Wil je meer lezen over het sociaal domein als ecosysteem, waarom die denkwijze jouw maatschappelijke vraagstukken kan oplossen, hoe je er vervolgens mee aan de slag gaat en waar er in Nederland al succesvol mee wordt gewerkt? Onze whitepaper ‘Lokaal sociaal ecosysteem; meer impact door samenwerking in sociaal domein’ geeft je de antwoorden.

Spreek je liever een van onze experts? Herma Harmelink en Paul Oostveen staan voor je klaar.

Vul dit formulier in om onze whitepaper te downloaden:

  • naam@organisatie.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw maatschappelijk vraagstuk oplossen vanuit de ecosysteembenadering? Ik help graag mee

drs. Hendrik van der Meulen

06-27 08 55 73

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Betrokken adviseurs