Maak bedrijven medeverantwoordelijk voor maatschappelijke doelen

KplusV bouwt aan Achterhoeks MVO-platform bind!

Zo doen we dat

09/06/2016

Mensen maken de organisatie. Toch blijft veel talent onbenut, vooral van mensen die naast hun talenten een beperking hebben. Door publieke en private partijen aan elkaar te verbinden en sámen verantwoordelijk te maken voor maatschappelijke doelen, bouwt KplusV in de regio Achterhoek mee aan het platform bind! om deze talenten tot hun recht te laten komen.

Lokaal sociaal ecosysteem
De Achterhoekse Sociale Werkbedrijven gaven R2M en KplusV de opdracht een netwerk met draagvlak te realiseren om kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een uitdaging die we graag aangingen en waar we onze expertise in het bouwen van sociale ecosystemen perfect in kunnen zetten. In de rol van projectleider heeft KplusV de benodigde partijen bij elkaar gebracht, founders geworven, de communicatie aangestuurd en het launchevent georganiseerd. Woensdag 8 juni was de start van bind! een feit.

MVO-netwerk met draagvlak en daadkracht
Het bijzondere van dit platform is dat het een snel groeiend netwerk is van bedrijven die zich samen met publieke organisaties inzetten voor een maatschappelijk doel. Deze werkgevers zijn op zoek naar mensen met
bijzondere talenten en maken daar werk van. Partners van bind! dragen hun steentje bij en creëren kansen
voor anderen én zichzelf. bind! op haar beurt informeert en inspireert werkgevers. Met kennis over steeds veranderende wet- en regelgeving. Over de kansen die de inzet van deze mensen de organisaties opleveren. Hoe zij de juiste match realiseren. En wat het betekent voor organisaties om mensen met een afstand tot de
arbeidsmarkt aan het werk te hebben.

Launchevent
Tijdens het launchevent op 8 juni waren alle stakeholders in de regio aanwezig: van verantwoordelijke wethouders, ondernemers en directies van de Sociale Werkbedrijven tot desicionmakers van overige publieke en private instellingen. Tijdens het event gaf Esther Crombag een inspirerende lezing over haar persoonlijke verhaal: hoe zij haar plotselinge visuele beperking overwon en nu lesgeeft als universitair docent en wereldkampioen tandemfietsen werd. Tevens werd het platform officieel overgedragen aan de founding fathers.

Ben je ook in jouw regio op zoek naar draagvlak en verbinding om sociaal maatschappelijke vraagstukken aan te pakken? Neem dan eens contact op met Jenny den Hertog of een van onze andere collega’s. Zij zetten hun netwerk en ervaring graag voor je in. Of lees ons artikel over publiek-private detacheringsfaciliteiten.

Over bind!
bind! is een stichting opgericht op initiatief van de Achterhoekse Sociale Werkbedrijven en de zogeheten founders. Founders zijn toonaangevende regionale werkgevers die het gedachtengoed van bind! actief uitdragen en de stichting van startkapitaal voorzien. Ook het Werkbedrijf Achterhoek heeft via het sectorplan SW een financiële bijdrage geleverd voor de oprichting van de stichting.

Ondernemers in jouw regio verbinden aan maatschappelijke doelen? Het start met een goed gesprek. Bel me gerust

drs. Hendrik van der Meulen

06-27 08 55 73

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.