Sociaal Ondernemen en Ecosystemen

Meld je aan!

donderdag 19 April, 12.00 - 15.00 uur, Arnhem

Aanmelden

Evenement

19/04/2018

Op 19 april vindt de StartupDelta Summit plaats. Onderdeel hiervan is het event “Sociaal Ondernemen en Ecosystemen”. Wil je daar bij zijn? Schrijf je dan hier in.

Op en rondom de StartupDelta Summit vinden diverse activiteiten plaats. Het evenement Sociaal Ondernemen & Ecosystemen is er daar een van. Wij – Platform31, de Rabobank Foundation, Stedennetwerk G40 – organiseren dit evenement met als doel het versterken van het Nederlandse ecosysteem voor sociaal ondernemerschap.

Sessies

De onderstaande sessies worden elk tijdens twee rondes aangeboden. Als deelnemer van het event kun je dus aan twee sessies deelnemen.

1. Ecosystemen om sociaal ondernemers te faciliteren

Sociale ondernemers opereren in een ecosysteem met een diversiteit aan spelers en spelregels. Ondernemers, gemeenten en financiers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als het gaat om het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Een goed werkend ecosysteem is afhankelijk van samenwerking, wederzijds respect en innovatie. Tijdens deze workshop krijg je een beeld van de succesfactoren in twee lokale ecosystemen rond sociaal ondernemerschap.

Sprekers: Citylab010 en deelnemer Move2Social

2. Impact investing

Wil je weten hoe het financieringslandschap er uit ziet voor sociaal ondernemers? Waar let een investeerder op? Hoe kan jij daar als impact ondernemer invulling aan geven? Wat zou de rol van een gemeente kunnen zijn?

Sprekers: Marieke Kamphuis (Rabobank Foundation) en Ernestine Schimmelpenninck (KplusV)

3. In gesprek met sociaal ondernemers

Er wordt – ook vandaag – veel gesproken over sociaal ondernemers. Tijd om te praten met sociaal ondernemers! In deze sessie zullen twee sociaal ondernemers hun idealen en business drive met je delen. Daarnaast is er uiteraard tijd om hen het hemd van het lijf te vragen.

Sprekers: De Voorwerkers (Arnhem) en Autitalent (Bunschoten)

4. Samenwerking Sociale Werkbedrijven en sociaal ondernemers

Sociale Werkbedrijven en sociaal ondernemers zijn soms elkaars concurrent en soms juist elkaars partner. In deze sessie gaan we aan de hand van een casus met elkaar in gesprek over de (on)mogelijkheden van samenwerking en wat dit voor beide partijen op kan leveren.

Sprekers: Joustra Stoelverzorgers

Locatie Sociaal Ondernemen en Ecosystemen

Industriepark Kleefse Waard - Gebouw LB (kantoor KplusV)

Plan je route

'Ik ben nauw betrokken bij het versterken van de arbeidspositie van (kwetsbare) doelgroepen en het stimuleren van sociaal ondernemerschap'

Bente Lieftink MSc.

06-27 08 55 63

Waar staat KplusV voor?

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.