Istock 1064255538

Lancering Impact Ecosystems Network

Resultaat: in september is het Impact Ecosystems Network gelanceerd tijdens het Social Enterprise World Forum met leden uit Berlijn tot aan Extramadura en Sydney

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Onze rol: het ontwerpen van de structuur en invulling van het netwerk en het faciliteren van de bijeenkomsten

Hoe draag ik als gemeente bij aan een duurzame economie?

Lokale, regionale en nationale overheden wereldwijd zien het aantal impact ondernemingen in hun gebied exponentieel stijgen. Ook van oorsprong financieel gedreven bedrijven zoeken meer en meer naar manieren om bij te dragen aan de transitie naar een duurzame economie. Overheden zien voor zichzelf een rol weggelegd bij het aanjagen en faciliteren van deze ontwikkelingen, maar weten vaak niet hoe. Amsterdam Impact (Gemeente Amsterdam) heeft ons gevraagd om een internationaal netwerk van overheden op te tuigen waarbinnen kennis uitgewisseld kan worden over het versterken van ecosystemen voor impact ondernemerschap. Het Impact Ecosystems Network biedt de leden de mogelijkheid om best practices uit te wisselen en gezamenlijke projecten te realiseren.

Stap 1

Enthousiasmeren van de steden

In aanloop naar de eerste bijeenkomst, hebben we samen met gemeente Amsterdam geïnventariseerd welke steden behoefte hadden aan een dergelijk netwerk en hen uitgenodigd voor deelname.

Stap 2

Ontwerpen van de lancering en de netwerk programmering 

Samen met de eerste leden van het netwerk, hebben we de invulling van het netwerk verder uitgewerkt en de agenda van de lancering bepaald.

Stap 3

Faciliteren van de lancering 

Tijdens het Social Enterprise World Forum, hebben we samen met Gemeente Amsterdam een eerste bijeenkomst van het netwerk gefaciliteerd, waarbij de steden met elkaar in gesprek gingen over de maatschappelijke uitdagingen in hun eigen context en mogelijkheden voor gezamenlijke projecten identificeerden.

Wieke 1 Transparant
Wieke van der Zouwen

Adviseur

Deel