Davidrozing Springende Kinderen

B Corp

We zijn sinds september 2022 Certified B Corp. Samen met een wereldwijde gemeenschap van B Corps werken we aan een duurzame, sociale en innovatieve toekomst en continue verbetering. We leggen de lat hoog voor hoe we kunnen en moeten werken om samen échte en blijvende positieve impact te creëren. Voor alle betrokkenen: onze klanten, ons team, de gemeenschappen en het milieu.

Impact maken is belangrijk voor ons. Wij werken in een bedrijf dat het goede voorbeeld geeft. De B Corp certificering is onze bevestiging en nulmeting. Het zorgt dat onze impact transparant en inzichtelijk is en dat we scherp blijven op doorontwikkeling. Want elk jaar leggen we de lat hoger. De score bij het behalen van de certificering van 96.7* punten is slechts een goed begin.

Bekijk B Corp Impact Assessment
Wat is een B Corp?

Een 'Benefits Corporation' of B Corp certificering is een duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven, zoals je dat ook voor producten hebt. Bijvoorbeeld Fairtrade of het Beter Leven keurmerk. De B Corp certificering neemt de gehele bedrijfsvoering onder de loep. Voorwaarde is dat je je als organisatie onderscheidt op zowel sociaal als duurzaamheidsgebied. Wereldwijd zijn er meer dan 5.000 B Corps. Nederland telt momenteel 125 B Corps, waaronder Dopper, Tony's Chocolonely, WeTransfer, Mud Jeans en nu dus ook KplusV.

* De gemiddelde score voor bedrijven die het B Impact Assessment voltooien, is momenteel 50.9.

Deel