Terug

Actieagenda mkb dienstverlening

Als overheidsinstantie ben je vaak op zoek naar manieren om ondernemers te ondersteunen en te stimuleren in hun groei. Een ondernemersprogramma is een krachtig instrument om maatschappelijke transities te versnellen en de economie te versterken. Of het nu gaat om het bevorderen van digitalisering, het faciliteren van connecties tussen ondernemers in jouw regio, of het assisteren bij het vinden van investeringsmogelijkheden, onze programma's kunnen daarbij van dienst zijn.


Digitalisering
Laat Digitalisering voor je werken Meer weten?

Om de stap naar digitalisering makkelijker te maken kunnen Mkb'ers in de Leidse regio aansluiten bij dit programma. Door middel van workshops, coachgesprekken en een voucherregeling ga je aan de slag met het digitaliseren van je bedrijf.

Interessant voor: Mkb'ers met 2-50 fte die aan de slag willen met digitalisering en gevestigd zijn in de Leidse regio.

MKB Digital Workspace Meer weten?

Mkb'ers willen tijd en geld besparen met digitalisering. Maar waar moeten ze beginnen? In dit programma gaan Mkb'ers aan de slag met concrete projecten die tijd en geld opleveren. De projecten worden uitgevoerd door studenten en begeleid door professionals en docenten.

Interessant voor: Mkb'ers met 2-50 fte in Noord-Holland die aan de slag willen met digitalisering.

Digitaliseringsoffensief Meer weten?

Het Digitaliseringsoffensief in Groot-Amsterdam helpt Mkb'ers met het pakken van de kansen die digitalisering biedt. Van het creëren van een website tot het realiseren van exponentiële groei. Dit gebeurt aan de hand van scans, workshops, matching en een groeiprogramma.

Interessant voor: zowel digitale nieuwkomers als digitale helden uit Groot-Amsterdam die hun bedrijf verder willen digitaliseren.

Toekomstbestendig ondernemen
Ik Ben Drents Ondernemer Meer weten?

IBDO is opgezet om Drentse ondernemers een extra steuntje in de rug bieden in elke fase van ondernemerschap. Bijvoorbeeld door bijeenkomsten, telefonische ondersteuning en vouchers.

Interessant voor: ondernemers uit Drenthe die willen starten,  groeien, verduurzamen of digitaliseren.

Kennispoort regio Zwolle Meer weten?

Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen via Kennispoort concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk te brengen. Van ondersteuning bij een businessplan tot hulp bij financiering.

Interessant voor: ondernemers uit Overijssel op zoek naar strategisch advies en financiering.

Samen d'ran- MKB deal Meer weten?

Mkb'ers met uitdagingen op groei of uitbreiding; het vinden of ontwikkelen van nieuwe markten, producten of diensten; overname of verkoop; het realiseren van ander bedrijfspand, of; het investeren in automatisering, worden met dit programma ondersteund. 

Interessant voor: Mkb'ers met 10 tot 100 werknemers, gevestigd in de Achterhoek.

Sm@rt together - MKB deal Meer weten?

De Coronacrisis heeft een flinke impact (gehad) op banen en economie. Tegelijkertijd zijn er mkb'ers die nieuwe economische kansen zien en deze willen verzilveren. Digitalisering biedt Mkb'ers de mogelijkheid om toekomstklaar te zijn.

Interessant voor: Mkb'ers in de regio Arnhem-Nijmegen die aan de slag willen met digitalisering.

Financieren
Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord Meer weten?

NHN helpt ondernemers bij hun investeringen in de regio, ze trekken nieuwe bedrijven aan door in te zetten op marketing en acquisitie en ze dragen bij aan een verdere verbetering van het vestigingsklimaat.

Interessant voor: ondernemers uit Noord-Holland Noord of ondernemers die zich daar willen vestigen en die op zoek zijn naar funding.

Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Meer weten?

Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) helpt Mkb'ers in Noord-Holland met groei en financieringsvragen in onderstaande sectoren. Dit doet PIM door het geven van maatwerkadvies, masterclasses en online ondersteuning.

Interessant voor: ondernemers uit Noord-Holland op zoek naar funding.

Ligt er een programma-idee op tafel?

Dan helpen wij je graag met: 

  • Uitwerken van een programma-plan
  • Ondersteunen bij aantrekken van publieke en private financiering als programmabudget
  • Inrichting van programma-governance
  • Werven en selecteren van deelnemers
  • Ondersteunen van deelnemers via gestandaardiseerde werkvormen
  • Rapportage van impact die het programma realiseert
Deel